Gruppenbild mit KARL: Diese fünf Kollegen haben den neuen Kleinstwagen ganz genau unter die Lupe genommen.

Őszinte férfi keresi…

Adem Koyuncu körbehordozza a tekintetét. A pillantása újra és újra a domborulatokra téved. „A belső értékek a fontosak” kiált fel Nadine Vera és máris testközelből veszi szemügyre, míg Sebastian Windgätter annak a gyakorlati kérdésnek jár utána, hogy miként hatna egy potenciális kapcsolat a pénztárcájára. Thomas Preiß egy lépéssel tovább megy: a kialakítást vizsgálja, az anyagot simogatja, az ujja hegyével követve az íveket. Sarah Anthesnél ez szerelem első látásra: „Vele el tudnám képzelni a következő nyaralást” – tervezgeti már a jövőt. A vágy tárgya, amelyhez mind az öt kolléga a maga módján közelít, az Opel család legifjabb sarja – KARL, a kompakt kisautó.

 

Nyilvánosságra hozták az első képeket, január közepe óta rendelhető – de a vadonatúj kisautót élőben megtapasztalni ma még csak kevesek kiváltsága. A kollégáknak egy órájuk van a KARL felfedezésére – kizárólag az Opel Post kedvéért. Az első randi helyszínének kiválasztásánál nincs kompromisszum: ezt nála „otthon” kell megejteni. Izgatottan lép az öt látogató a máskor hermetikusan zárt rüsselsheimi Design Center tágas bemutatótermébe. Kék lepelbe burkolózva várja a látogatókat KARL, majd lecsúszik róla a takaró és kezdődhet a randi! Senki nem csodálkozik, hogy a kollégák nem fogják vissza magukat, amikor az Opel család új tagjával találkoznak.

 

1T9B9968_bearb

»

„Ez egy olyan belépő szintű modell, amelyre büszkék lehetünk.” 

Adem Koyuncu

 

Egy perc sem telik el, máris birtokba veszik az autó. Megnyomnak minden kapcsolót, feltérképezik a mutatóujjukkal a hézagokat, felnyitják a motorháztetőt, beülnek a hátsó ülésre, birtokba veszik a kormánykereket. Csak Adem Koyuncu (32) tart távolságot, kicsit félrebillenti a fejét, és csendes élvezettel szemléli a karosszériát, mint egy értékes múzeumi műtárgyat. „Még jobban néz ki, mint a fotókon” – bólint elismerően. Majd hozzáteszi: „Sokkal jobban.” A rüsselsheimi fényezőüzem ipari műszerésze igazolja, hogy az új családtag rövid kiugró részekkel és feszes arányokkal rendelkezik. És ugyanakkor karakteres. „A lent végigfutó oldalsó sarlóforma egyértelműen Opel formatervezésről tanúskodik – nagyon jól sikerült. Az ajtókilincsek vonalvezetése is elegáns” – mondja. A kategória versenytársai szívesen küldtek guruló hűtőszekrényeket a versenybe, fűzi hozzá. „Ez egy olyan belépő szintű modell, amelyre büszkék lehetünk.”

 

1T9B9960_bearb

»

„És tényleg 10 000 euró alatt kapható?”

Thomas Preiß

 

Lenyílik az oldalablak, Thomas Preiß (51) pillant ki. Az Industrial Engineering munkatársa lazán a kormánykeréken tartja a kezét. „És tényleg 10 000 euró alatt kapható?” – kérdezi, ujjaival végigsimítva a vezetőfülke krómozott kezelőelemein. „Ezeket ismerjük az Astrából” – mondja elismerően. „Kiváló minőségű, kéttónusú formatervezés. Sok rakodófelület, még itt, a kesztyűtartó fölött is. IntelliLink. Egyszerűen minden, amire az embernek szüksége van” – sorolja, ahogy felfedezi őket. „Ezt imádná a feleségem” kiált fel, és megnyomja a kormánykerék fűtésgombját, amitől KARL nyugtalankodni kezd.

 

1T9B9965_bearb

»

 „Ide…simán…befér…két…rekesz…víz”

Sebastian Windgätter

 

Sebastian Windgätter (35) a csomagtartóba mászva le-fel hintázik – és vele ring az autó. „Ide…simán…befér…két…rekesz…víz” – magyarázza a mozgás ritmusában. Ha autókról van szó, gyakorlatias embernek tartja magát. „Funkcionálisnak és kedvező árúnak kell lennie” – sorolja a Quality Support munkatársa. És természetesen biztonságosnak. Mintha csak erre a végszóra várt volna, odalép az Opel marketingszakértője, Martin Golka, és szakmai beszélgetés kezdődik arról, milyen előnyöket jelent a sávelhagyás-jelző, a visszagurulás-gátló és a sebességkorlátozó vezetőtámogató rendszer. Gyakorlatias embereknél a biztosítás alacsony kockázati besorolása okozhat pénztárca-nyitogató bizsergést. Hú, ilyen áron, ilyen autót!” – lelkesedik az ipari műszerész.

 

1T9B9954_bearb

 »

„Engem a külcsín nem érdekel, nekem mindig azt kell tudnom, hogyan működik. Ez a sikeresen félbeszakított filozófiatanulmányaim hatása”

Nadine Vera

 

És mit csinál az ötfős felderítő csapat két hölgytagja? Már jó ideje a nyitott motorháztető alatt diskurálnak. Nadine Vera (32) hajszíne meglepően hasonlít a karosszéria vöröséhez. „Engem a külcsín nem érdekel, nekem mindig azt kell tudnom, hogyan működik. Ez a sikeresen félbeszakított filozófiatanulmányaim hatása” – magyarázza nevetve. Azóta, már kilenc éve a rüsselsheimi karbantartó kovácsműhelyben dolgozik, például nyers fogaskerekeket készít elő. Szabadidejében pedig platós teherautókon csavaroz. „Ez egy egyliteres, háromhengeres jármű. Szép, nyugodt futással” – magyarázza Sarah Anthes, a rüsselsheimi karosszériaüzem asszisztense. Kiderül, hogy a 24 éves hölgy „igazi autórajongó”. Családjának már harmadik nemzedéke dolgozik az Opelnél, ő is autós beszélgetéseken nőtt fel. A két kollegina a motor elhelyezkedéséről beszélget. Azokról a pontokról, amelyekről felismerni, hogy a KARL-t e köré a motor köré tervezték. „Optimális a helykihasználás” – magyarázza Anthes.

 

1T9B9977_bearb

 »

„Vele el tudnám képzelni a következő nyaralást” 

Sarah Anthes

„Hé, de hisz ez ötüléses. Szálljatok be!” – kiáltja Adem Koycunu, és a KARL felé indul. „Menj arrébb”, „Én középen szeretnék ülni”, „Várj, csatlakoztattam a mobilom”, „Másik dalt”, „Csukd be az ajtót”. Ekkor lesz először csend az egyórás randin. Egyszerűen csak ülnek és hallgatnak. A hangszórókból halkan szól a pop-sláger: „I gotta feeling”. „Van valakinél slusszkulcs? Kedvem támadt tenni egy kört.” Úgy tűnik, a KARL rendesen lenyűgözte a társaságot a vakrandin.

Buy Ovral G
Buy Estrace Online
Buy Theophylline without Prescription
http://allergyremediesonline.org/xopenex/

Vonzó karakter

Opel_KARL_3_1

Neked is eleged van a vad kalandokból? A beképzelt és hangos villámrandikból? Arra vágysz, hogy végre megállapodj és stabil kapcsolatod legyen? Akkor ismerkedj meg velem. Kulturált úriember vagyok, szívvel és ésszel. A halk hangok kedvelője, mégis magabiztos és energikus. Legszívesebben a nagyvárosokat fedezem fel veled. Ott megmutatom neked, milyen jó a csatlakoztathatóságom, és mennyire fontos a kényelem a mindennapokban. Ehhez nincs szükség sok mindenre. Csak hozd magaddal az okostelefonod, dőlj hátra és éld át velem, milyen izgalmas lehet a világ. A biztonságunkról mindig és mindenhol a személyes asszisztenseim gondoskodnak. Ha kíváncsi lettél, és ezen kívül tetszenek a kompakt felépítésű férfiak és a barátságos Opel-mosoly, akkor jelentkezz.

Jelige: KARL