Új oktatóközpont az Opelnél Szentgotthárdon

Az eseményen Colleen Bell, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete is részt vett, aki elismerését fejezte ki a kiváló magyar munkaerővel kapcsolatban, ami a folyamatos fejlődés és bővülés kulcsa.

„Az Opel tudatosan invesztál a jövő tehetségeinek támogatásába, a fiatalok képzésének és munkahelyi elhelyezkedésének segítésébe.” – hangsúlyozta Joachim Koschnicke.

Az Opel Szentgotthárd számára rendkívül fontos beruházás idén veszi kezdetét, melynek keretében a gyár területén egy új oktatóközpontot fognak létrehozni.

A beruházási összegből 700 ezer eurót az oktatóközpont épületének kialakítására, 1 millió eurót pedig eszközbeszerzésre fordítanak.

Ezzel a vállalat újabb lépést tesz a munkaerő-utánpótlás biztosítása és a Nyugat-magyarországi régió duális szakképzésének fejlesztése és minőségi ellátása érdekében.

A duális szakképzések tekintetében az automatikai technikus, gépi forgácsoló és villanyszerelő szakmák oktatásához tanműhelyek kerülnek kialakításra, de a központban hozzák létre a következő tanévben induló szombathelyi duális gépészmérnök-képzés gyakorlati oktatóbázisát is, ahol a hallgatók elsajátíthatják a mérnöki ismereteket.

A helyiségeket a legmodernebb gépekkel és eszközökkel szerelik fel, hogy a legjobb feltételeket biztosítsák a gyakorlati oktatáshoz és a tanulókkal megismertessék az Opel Szentgotthárd gyárában is alkalmazott világszínvonalú technológiákat.

Az oktatóközpont összesen közel 100 diák egyidejű szakmai felkészítését fogja biztosítani, ahol a már idén szeptemberben elinduló oktatásokat elismert szakemberek kimagasló tudása, valamint sok esetben külföldön is tapasztalatot szerzett, nemzetközileg elismert mérnökök tudásátadása fogja rendkívül színvonalassá tenni.

A diákoknak emellett lehetősége nyílik a vállalat ösztöndíj-programjába való bekapcsolódásra is.

A diákok toborzása és a gyakorlati képzés működtetése területén számítanak a helyi, Vas és Zala megyei, műszaki képzéseket folytató középiskolák támogatására, akikkel már jelenleg is kiváló az együttműködés.

Az Opelnél jelenleg is folyamatos az új munkavállalók felvétele. A foglalkoztatottság tovább nő: a teljes létszám tavaly decemberben elérte Szentgotthárdon az 1400 főt, a közeljövőben pedig további 500 fő felvételét tervezik. A vállalat bízik abban, hogy ez a fejlesztés nagyban hozzájárul a jövő szakembereinek biztosításához és magas színvonalú szakember-képzés valósulhat meg, hiszen az Opel Szentgotthárd Kft. hisz az emberi értékekben, mert tudják: AZ EMBEREKEN MÚLIK MINDEN.

Clomid Online
Buy Astelin
Buy Clarinex Online
Buy Sterapred without Prescription