Hangolódás
a foci vb-re

Idén, a futball-világbajnokság évében az Opel/Vauxhall úgy döntött, hogy megrendezi saját európai focikupáját. Minden telephelyen elődöntőket bonyolítottak le, nálunk május 31-én került megrendezésre a helyi elődöntő a rábatótfalusi focipályán. A tornára tíz csapat adta le jelentkezését, akik két csoportban mérkőztek meg a győzelemért. Nagy volt a tét, hiszen a torna győztese a szeptember 27-én, Rüsselsheimben megrendezésre kerülő döntőn képviseli majd gyárunkat, és mérkőzik meg a többi telephely csapatával az európai elsőségért.

Az Opeles csapatok mellett az Allison és két alvállalkozó cég, az URS és a Göbel&Partner is kiállított egy-egy csapatot, sőt a budaörsi szervezetünk is képviseltette magát egy csapattal.

A kétszer 10 perces mérkőzések két csoportban zajlottak. A csoportok második helyezettjei a 3. helyért, a győztesek pedig az 1. helyért játszották a mindent eldöntő találkozókat.

A 3. helyért a karbantartók K’OSZ elnevezésű csapata mérkőzött meg az Allison gárdájával, amiből végül a karbantartók csapata került ki győztesen, így ők állhattak a képzeletbeli dobogó 3. fokára.

A két csoportgyőztes, az Üdvöskék és a Re-Flex csapata már a tavalyi döntőben is találkoztak egymással. Akkor az Üdvöskéknek sikerült megszereznie az elsőséget. A szoros küzdelem drámai végjátékban dőlt el, hiszen sem a rendes játékidő, sem a kétszer 5 perc hosszabbítás nem hozott döntést. A trófea sorsa így büntetőrúgásokkal dőlt el. Ebben a Re-Flex csapata bizonyult jobbnak, így ők vívták ki a jogot, hogy szeptember végén indulhassanak az európai döntőben. A Kovács József, Bartakovics Ferenc, Péter Tibor, Marton László, Kovács Gábor, Bartakovics Gábor, Fenyvesi Ádám, Kovács Máté, Csempesz Norbert, Kalamár Attila összetételű csapat így duplán örülhetett: nemcsak kijutottak a németországi döntőre, de a tavalyi vereségért is sikerült visszavágniuk az Üdvöskéknek, akik a mindent eldöntő meccs után – a szakszervezet jóvoltából – finom, magyaros falatokkal és búfelejtő frissítőkkel vigasztalódtak.

A győztes csapatok mellett díjazásra kerültek a torna legjobb egyéni teljesítményt nyújtó játékosai is. A legjobb kapus díját Kalamár Attila (Re-Flex) vihette haza, aki az egész torna során mindössze 3 gólt kapott. A gólkirályi címet 8 góllal Réczeg Adrián (Üdvöskék) szerezte meg, míg a torna legjobb játékosának – a csapatok szavazatai alapján – Bartakovics Gábor (Re-Flex) bizonyult.

Szintén a május végi torna szolgált arra, hogy a zsűri kiválassza a szeptemberben megrendezésre kerülő, vasi nagyvállalatok megmérettetésére szerveződő Nagyvállalati Focikupán a gyárat képviselő játékosokat. Mind a 35 év alattiaknál, mind a szenioroknál egyelőre egy bővebb, 16 fős keret került kiválasztásra, ami még az őszi torna előtt 12 főre szűkül. A bővebb keretbe az alábbi játékosok kerültek be:

Tabelle

Folytatás szeptemberben! Addig is jó szurkolást a foci vb-n!

Prometrium Online
Buy Combivent
Buy Ventolin Online
http://allergyremediesonline.org/zyrtec/

Induló csapatok

1. Re-Flex
2. Üdvöskék
3. O-Pelé
4. Allison
5. GP’s Bulldogs
6. URS
7. K’OSZ
8. We are one
9. OSE Bolts
10. Ablakzsiráf