HOGY NÉZ KI AZ ÁLOMAUTÓD?

2014-81-B6-3748

Az új tervező-nemzedék: Valentin Natschke a „munkaasztalánál”.

A vezető kiválasztja az úticélt a táblagépen, megnyomja a „Start” gombot, és a jármű csendes zúgással elindul. A vezető a többiekkel együtt kényelembe helyezi magát a kanapén, hogy megnézzen egy filmet, mialatt a jármű villámgyorsan, de biztonságosan célba juttatja őket. Ha hinni lehet a 14 éves Valentin Natschkénak, akkor ez lesz a jövő Opelje. A Koblenz közelében található Fachbachból származó diák egyrészt szenvedélyesen rajzol, másrészt a villámos márka nagy rajongója – és részletesen papírra vetette a prototípust: „Frog II” lesz a kék színű, sportos-elegáns vonalvezetésű, önjáró luxuslimuzin neve, amelyet kizárólag az Opel Post számára rajzolt meg különböző látószögekből, teljesen egy profi formatervező stílusában.

 

KEREKEK ÉS KORMÁNYKERÉK? ELJÁRT FELETTÜK AZ IDŐ
A klasszikus autó fölött valamikor el fog járni majd az idő, legalábbis ez Valentin Natschke meggyőződése. „Biztosan lesznek még olyan sportautók, amelyeket mi vezetünk. De a normál közlekedés A-ból B-be automatikusan fog zajlani.” Ezért az általa tervezett Opel Békában már csak egy vészhelyzetre tervezett kormánykerék van, amelyet csak akkor kell használni, ha a navigáció meghibásodik. Ez rengeteg helyet szabadít fel az autó belsejében, így Natschke egy patkó alakú kanapéra cserélte a hagyományos autóüléseket. A jövő autója a számára tehát valamiféle mozgó nappalit jelent. Az ablaküvegek tévéképernyőként szolgálnak, és egyúttal különböző információkat, például az utazósebességet is megjelenítik. Ez meglehetősen nagy lesz, mivel a „Frog II” mágneses lebegtetéssel közlekedik – sínekre azonban nincs szüksége. Ezért a klasszikus Opel újragondolt változatának kerekekre sincs szüksége.

 

2014-81-B6-3812

A fiatal formatervező két Opel-ötlettel: a fenti rajzok Natschke „Frog II” tanulmányautóját ábrázolják, a lentiek a díjazott „Ventus” tervét, amely az ADAM SUV-szerű változata.

AZ AUTÓTANULMÁNYOK KÜLÖN DICSÉRETET KAPTAK A ZSŰRITŐL
Alkotásaival a művészet világában is feltűnést keltett a tehetséges autórajongó. Áprilisban elnyerte az Alexandra Lang ifjúsági művészeti díjat Rheinland-Pfalzban, és kiállíthatta aktuális rajzait a mainzi Megyei múzeumban. „Ventus” nevű Opel tanulmányautója, amely az ADAM SUV-szerű változata, nagy tetszést aratott a zsűri körében: véleményük szerint a diák feltűnően másképp rajzol autókat, mint a legtöbb kortársa. Valentin Natschke ezért keményen megdolgozott. „Nem is akarom tudni, hány autót rajzoltam már, de biztosan négy számjegyű ez a szám.” Két éve hetente egyszer egy ifjúsági művészeti csoportba jár, ahol az alapvető technikákat sajátítja el. Valentin mappájában jelenleg állatok, csendéletek és absztrakt rajzok találhatók.

 

AZ INSIGNIA ÉS A NYÍLMÉREGBÉKA IHLETTÉK

Az autók azonban különleges jelentőséggel bírnak a számára: „Más dolgokat gépiesen másolok le. Az autók esetében azonban csak az alap vázat használom, a többit pedig a saját kedvem szerint alakítom.” Ötleteket leggyakrabban az internetről merít, ahol Valentin már több száz személyautó formatervezési tervet nézett meg. Az Opel „Frog II”-höz például az Insignia és egy kék nyílméregbéka szolgált modellként. A „Ventus” esetében, amely az Adam és a Mokka szimbiózisából született, egy menetszél által hajtott turbina szolgáltat további energiát.

 

KEZDETBEN VOLT A MANTA
Az autók iránti érdeklődését egy legendás modell keltette fel néhány évvel ezelőtt: „Az egyik helyi autószerelő egy fekete motorháztetejű sárga Mantát vezet. Elég vagánynak tartom.” Amikor pedig Valentin szomszédai nemrégiben egy ADAM-et kaptak kölcsönautóként, a diák további aktuális ihletet merített formatervezési tanulmányaihoz – és dicséri a teljes mértékben személyre szabható ADAM által kínált lehetőségeket. „Manapság az emberek az autójukkal is meg akarják mutatni, hogy kicsodák.” Véleménye szerint az lenne az autóvásárlás legjava, ha „be lehetne küldeni a saját formaterveket”. Még ha ez nem is valósul meg, Valentin Natschke a jövőben szeretne a formatervezésben dolgozni. Már kinézte magának az autóipari formatervezői szakot.

Yaz Online
Buy Clomid
Buy Combivent Online
http://allergyremediesonline.org/ventolin/

A LEGAPRÓBB RÉSZLETEKIG ÁTGONDOLVA

A Koblenz közelében fekvő Fachbachból származó Valentin Natschke (14) az Alexandra Lang ifjúsági művészeti díj nyertese Rheinland Pfalzban – és szenvedélyes hobbi-autótervező.

A diákot az internet és az utca inspirálja – például a Mokka vagy az ADAM.

Az „Opel Frog II” tanulmányautó egy önjáró luxuslimuzin, amelyet Valentin az Opel Post számára rajzolt. Mágneses lebegtetés hajtja: az úttestben található és az autóban elhelyezett mágnesek taszítják egymást, és így energiát állítanak elő a jármű meghajtásához.

Ujjlenyomat-szkennerrel nyílik a csomagtérfedél és válik hozzáférhetővé az autó belseje: egy U-alakú ülőgarnitúra. Az autó táblagépen keresztül programozható be, utána automatikusan közlekedik. A kormánykerékre ezért csak vészhelyzet esetén van szükség.

A futurisztikus autó ablaküvegei érintőképernyőként szolgálnak – például a tévézéshez és az olyan információk kijelzéséhez, mint például a kilométeróra állása.