Életérzés Corsa módra

Az Eiffel-torony, a Champs-Èlysées és a Louvre természetesen minden Párizsba látogató számára kötelező. De aki igazán szereti a Szajna-menti várost, nem feltétlenül a látnivalói miatt, hanem a belőle áradó báj és életérzés miatt teszi. És ezt hol lehet a legjobban átélni? Természetesen Párizs közterein. Nem a nagyokon, hanem a kicsi, hangulatos tereken. Mint például a Place du Marché-Sainte-Catherine-en, a Le Marais negyedben, ahol Párizs megőrizte eredeti formáját.

 

Paris-Motorshow-58

Remi Gilbertnek minden oka megvan a jókedvre: a Corsát egyszerűen csak „bon”-nak találja.

 

A macskaköves teret összesen hét bisztró fogja közre, teraszukon kényelmesen üldögélő vendégekkel, míg a város szépségei elvonulnak előttük. A finomságokról a vendéglősök gondoskodnak, például Remi Gilbert a „Le Marché” étteremből. Úgy néz ki, mint Gerard Depardieu fiatalabb korában, nem beszél idegen nyelveket, mégis remekül kijön a turistákkal, és még akkor is megőrzi a nyugalmát, ha kint szokatlan dolgok történnek.

 

EGY „PLACE DE LA CORSA” PÁRIZS KÖZEPÉN? „C’EST BON.”
Például akkor, amikor a teret és a bisztrókat hirtelen nem a „szokásos” ügyfelek özönlik el, hanem újságírók jegyzettömbökkel és fényképezőgépekkel, és közvetlenül az étterme előtt egy vadonatúj, vörös Corsa parkol, és a következő órákban minden, de tényleg minden akörül fog forogni. „C’est bon” bólint rá Remi.

„Ezt először ki kell találni” írja másnap az „Autogazette”.

Egy nappal az új Corsa hivatalos világpremierje előtt az Opel meghívta a média képviselőit erre az előzetes eseményre. „Szívesen tesszük” magyarázza Peter Vos, a Brand Communications igazgatója. „A stresszes sajtónapok kezdete előtt kellemes légkörben mutatjuk be a kollégáknak a járműveinket, akik nyugodtan beszélgethetnek a fejlesztőkkel és az Opel igazgatóival.” Már két évvel ezelőtt is így tették az ADAM-nél.

 

Paris-Motorshow-39

Teljesen igazinak tűnik: a Place du Marché-Saint-Catherine egy napra „Place de la Corsa”-vá változik.

 

És az újságírók szívesen élnek a lehetőséggel. A sajtó legtöbb képviselője közvetlenül a repülőtérről érkezik, ezért az első pillanatban még meglehetősen stresszesnek tűnnek. De miután sikerült valahol letenniük a csomagjukat, nem tart sokáig, és ellazulnak a párizsi hangulatban és a bisztrókban izgalmas szakmai beszélgetések kezdődnek. Többek között Tina Müller marketingigazgató és Mark Adams, Malcolm Ward és Friedhelm Engler formatervezők vannak a helyszínen.

 

BŐSÉGES „TÁPLÁLÉK” A FOTÓRIPORTEREKNEK
„Divatos, élettel teli, emberközeli” Peter Vos szerint így kell bemutatkoznia a Corsának. Az, hogy az erre a napra „Place de la Corsa”-vá keresztelt Place du Marché-Sainte-Catherine tér ennyire tökéletesen tükrözi ezt a karaktert, talán azon is múlik, hogy Jean-Philippe Kempf személyében egy igazi francia is tagja az európai marketingkommunikációs vezetőségnek. Hisz a helyiek találják meg a legjobb helyeket.

 

Paris-Motorshow-27

És csapó! Doris Rouesne és Corsája a filmezésre is készen állnak.

 

Nem csak beszélgetések zajlanak, a fotóriportereknek is kell valamiféle „táplálék”. Nem csak az új Corsát kell lekapniuk, hanem négy elődje modelljeit is – optikailag vonzó módon, kétlábú modellekkel „tálalták” őket, akik az adott generáció hangulatát tükrözik. Silwia Boracka például egy a 90-es éveket idéző kosztümben mutatja be a Corsa B-t, Doris Rouesne teniszöltözékbe bújt, hogy a Corsa „Steffi Graf” különleges változatát idézhesse fel. És ki mondja, hogy a modellek csak jól nézhetnek ki? A hölgyek nem csak maguk manővereznek be az autókkal a térre, hanem után tolatva be is parkolnak velük a keskeny mellékutcákba. Ez egy olyan képesség, amelyre Remi is csak elismerően bólogat: „C’est bon.”

„A hely nem csak párizsi bájjal rendelkezik, hanem remek térdimenzionalitással is” mondja Dr. Michael Thalwitzer, a „Car-News.TV” főszerkesztője. „Mindegy, milyen perspektívából filmezik az operatőreink a Corsát, mindig francia hangulat van a háttérben.”

 

Paris-Motorshow-43

A Corsa egyszerűen nem tud menekülni előlük: minden utcasarkon paparazzik lesik.

 

INFORMÁLIS, LAZA – EZ AZ IGAZI CORSA-ÉRZÉS
Egy új modell megismeréséhez a megtekintésen, a róla való beszélgetésen és a fotózáson kívül a vezetés is hozzátartozik erre ugyancsak lehetőségük nyílik a média képviselőinek. „Egyszerűen remek” ez Christopher Clausen véleménye az „Auto Bild”-től, miután Werner Jöris vezető fejlesztővel tett néhány kört Le Marais utcáin. És ezzel nem csak az új Corsára gondol, hanem az egész előzetes eseményre. „Nem merev a program menete, hanem laza, ugyanakkor rendkívül informatív beszélgetésekből áll, ehhez jön a francia hangulat és a remek ételek egyszerűen szuper.” És senki nem mondhatja, hogy a kollégát akadályozta volna az élvezet a munkában: mindössze néhány órával később már a neten olvasható Christopher Clausen beszámolója a tesztvezetésről.

Friedhelm Engler formatervező még órákkal később sem fáradt bele abba, hogy kívül-belül elmagyarázza az új Corsát az újságíróknak ami azon is múlik, hogy érzi, mennyire átveszik a lelkesedését. „Főleg az autó belsejét tartják forradalminak.” A nap végén fáradt, de elégedett. „Úgy gondolom, hogy igazi Corsa-érzést közvetítettünk.” És ez soha nem lehet rossz, véli Remi is: „C’ est bon.”

Alesse Online
Buy Yaz
Buy Duphaston Online
Buy Theophylline without Prescription

„Lelkesek és erősek”

Hét nő portréja olasz szemmel az autóiparból – közöttük van Tina Müller

Paris-Motorshow-120

Signore Pelligrini, Ön éppen az autóipar hét legfontosabb asszonyáról készít portrét Olaszország legnagyobb napilapja, a „La Repubblica” számára. Miért fogott ebbe a cikksorozatba?

Úgy gondolom, jelenleg minden iparágban növekszik a nők befolyása. Ezt különösen érdekes megfigyelni az autóiparban, hiszen ez hagyományosan erősen férfiak által uralt terület. De ez az iparág is kénytelen változtatásokat bevezetni, új mentalitást kialakítani és új ötleteket keresni. Úgy hiszem, hogy ehhez nagyban hozzá tudnak járulni a nők. És éppen a GM az a cég, ahol az elmúlt évek során nem csak számszerűen nőtt meg a nők aránya, hanem a felelős pozíciókban is.

A nők más szemmel néznek az autókra és a hozzájuk kapcsolódó üzletre?

Ami a technológiát illeti, talán még nem, de akár még ez is eljöhet. Úgy gondolom azonban, hogy sok új prioritást határoznak meg, például a stílus és a formatervezés tekintetében. Az imázs terén is újfajta érzékenységgel rendelkeznek, vagy újraértelmezik a média funkcióját és szerepét. Még a Forma-1-ben is növekszik a női befolyás.

Pont most készített interjút Tina Müllerrel a cikksorozatához. Milyen benyomást tett Önre az Opel marketingigazgatója?

Szokatlan, hogy a kozmetikai iparág sikeres menedzsere egy teljesen más iparágban keres kihívást. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy megértettem a motivációját. Nagyon lelkes embernek ismertem meg, aki ösztönös érzékkel rendelkezik, ugyanakkor nagyon erős egyéniség.