Genfi történetek

 

 

A legjobb történeteket az élet írja. Az elmúlt napokban az Opel életében a 86. Genfi Autószalon jelentette az egyik kiemelkedő fejezetet. Itt a 10 legfrappánsabb történet azok számára, akik nem lehettek ott az idilli svájci környezetben, a behavazott Alpok lábánál az autóipar egyik legfontosabb szakmai kiállításán:

 

Streifen_breit

 

 


 

01Opel-Press-Conference-Geneva-2016-298802

Gratuláció: Hakan Matson (jobbra), a „Car of the Year” (Az év autója) zsűri elnöke fog kezet az Opel vezérigazgatójával, dr. Karl-Thomas Neumannal. Mellettük az új Astra.

 

„Az Opel visszatért!”

– Karl-Thomas Neumann, az Opel vezérigazgatója –

A legfontosabb esemény


Az emberek ott gyűlnek össze, ahol a legjobb történeteket hallhatják. Ez mindig is így volt. Március 1., 11 óra. A 2-es csarnokban, az Opel kiállítási standjánál moccanni sem lehet, több száz újságíró gyűlt össze. A kamerák lencséi arra a helyre fókuszálnak, ahol néhány másodperc múlva kezdődik az Opel sajtótájékoztatója, az Opel idei svájci megjelenésének legfontosabb eseménye.


Opel at the Geneva Motor Show

Íme, a jövő sportautója: a Karl-Thomas Neumann által bemutatott GT Concept a márka koncepcióautóinak azt a hagyományát folytatja, ami 1965 évi Nemzetközi Autókiállításon az Experimental GT-vel kezdődött.

 


„Bonjour Mesdames et Messieurs!” Reflektorfénytől kísérve lépett a színpadra Karl-Thomas Neumann, az Opel vezérigazgatója. 1. rész: Az Astra aznap szoros versenyben elnyerte „Az év autója 2016” címet, ami az autós szakma egyik legnevesebb díja. „Az Astra új szintre emeli a teljes kompakt osztályt” – gratulált az Opel vezérigazgatónak a zsűri elnöke, Hakan Matson. 2. rész: A GT Concept világpremierje. Lecsúszik az ezüstszínű lepel. Vakuk villannak. Karl-Thomas Neumann szerint „a GT Concept az egyik legizgalmasabb tanulmányautó, melyet valaha látott”. Az pedig csak hab a tortán, hogy a Car Design News szerkesztői a GT Conceptet a „Car of the show”, azaz a show autójának látják. 3. rész: A Mokka, az új X kiegészítéssel. Egy modell, mely már sokakat lenyűgözött. A Mokkát vezető 500 000 európai autótulajdonos egyszerűen nem tévedhet. Az új, kalandra hívó Trekking típus pedig még kívánatosabb lesz. „Az Opel visszatért” – mondta Karl-Thomas Neumann a sajtótájékoztatón. Ez a legbiztatóbb történet az összes közül.

01Opel-Press-Conference-Geneva-2016-298809

A vevők kedvence kapott egy X-et: az új Mokka átdolgozott orr-részét tiszta vonalvezetésű, csillogó fémfelületek jellemzik.

 

 

Streifen_breit

 

 

 


 

„A GT Concept nem retro-autó. Ugyanaz az innovatív szellemiség hatja át, amivel egykori GT modellünk kitűnt.”

– Erhard Schnell –


Opel Pre-Event Geneva 2016

A mester és műve: Erhard Schnell és az ős-GT.

 


Egy legenda és a jövő találkozása

Egyértelmű, hogy az Opel genfi megjelenésén az új GT Concept mellett a GT Experimental modellt és a GT széria modelljét is bemutatták. Az újságírók ezenkívül a legenda alkotójával is találkozhattak. 1965-ban a ma 88 éves Erhard Schnell vezette az Advanced Design Studiot, ahol a GT megszületett.

Schnell úr, 88 évesen sajtószóvivőként ismét itt van az Opel genfi bemutatóján – milyen élmény ez az Ön számára?
Most már fárasztó. Egész nap újságírók vesznek körül. De ugyanakkor hihetetlenül nagy örömmel tölt el – elsősorban az, hogy ilyen idős koromban is fotómodellnek kérnek fel. A GT mellett állni, többnyire csinos fiatal hölgyek gyűrűjében – ez igazán kellemes élmény.

1965-ben Ön fejlesztette a GT-t – sejtette akkor, hogy olyan formatervezési ikont teremtett, ami még 50 év múlva is világszerte lenyűgözi az embereket?
Ezt a legmerészebb álmainkban sem gondoltuk volna. Nagyon fiatal csapat voltunk. Ami a szakmai tapasztalatunkból hiányzott, azt a lelkesedésünk pótolta. A stúdiómban dolgozó csapatnak a GT-vel egyidejűleg a híres tetővonalú Rekord C modellt is ki kellett fejlesztenie. Őszintén szólva azt a projektet láttuk a fontosabbnak. Így még nagyobb siker, hogy olyan autót készítettünk, ami még ma is lenyűgözi az embereket.

Amikor a saját GT-jét és a GT Conceptet egymás mellett látja, mire gondol?
Nem fogalmazhatom meg jobban, mint ahogyan azt a sajtótájékoztatón az Opel vezető formatervezője, Mark Adams mondta: a GT Concept nem retro-autó, ami a mi GT-nk formáját újraértelmezi, hanem felveszi azt az innovatív szellemiséget, amivel az egykori GT-nk a maga idejében kiemelkedett. Úgy gondolom, hogy ez kiválóan sikerül neki.

 

Opel Pre-Event Geneva 2016

Opel-formatervező generációk találkoznak: Erhard Schnell és Friedhelm Engler a Concept GT előtt.

 

 

Streifen_breit

 

 


Az „Év autója” díj pontozása olyan, mint
az Eurovíziós dalfesztiválé.


Adrenalin és rengeteg boldogsághormon fémjelzi ezt a felvételt: az „Év autója” döntőn aratott diadala után az Opeles csapat büszkén mutatja a kitüntetést – Jean-Philippe Kempf PR-vezető majdnem térdre esik örömében.

 


A győztesek órája

Majdnem egy éven keresztül kísérgette az Opel PR-vezetője, Jean-Philippe Kempf az 58 fős „Car of The Year” zsűrit – vezetési teszteket szervezett a Rodgau-Dudenhofenben található Opel Test Centerben, majd az utolsó hat döntőssel Franciaországba, a végső teszt helyszínére utazott, előkészítette a prezentációkat az újságírók számára, kérdezett és válaszolt, amikor kellett. És az eredmény: a hét döntős autó közül a Mazda MX-5 áll középen a Genfi kiállítási terület előcsarnoka előtt, ahol a végső pontozást végzik. „Amikor ezt láttam, egyértelmű volt: ma nem mi győzünk.” De később máshogy alakult. Az Eurovíziós Dalversenyhez hasonlóan 22 európai ország vezető újságírója részvételével megkezdődött a pontozás. Jean-Philippe Kempf szemléletesen meséli az örömöt és a mélypontokat, és újból átéli a teljes érzelmi palettát: „Elsők vagyunk. Teljes eufória. Aztán visszaesünk a második helyre. A mellettem álló Martin Golka kollégám bizakodó: megcsináljuk!’’. Már oda sem merek nézni. Az utolsó pontok. Aztán hatalmas üdvrivalgás: megcsináltuk!” Egy történet, melynek végén az Opel összes munkatársa sugárzik az örömtől. Ezúton gratulálunk a dobogó másik két helyezettjének, a Volvo XC90-nek és a Mazda MX-5-nek, mely középen állt.

 

Streifen_breit

 

 


01_2016015B6__M3A9963

A GT Concept és makettje.

 

További hírek: mielőtt a sok hívástól – ahogy az tavaly szeptemberben történt – újra összeomlanak a Racers Paradise telefonvonalai, megkérdeztük a kiváló távirányítású modellek gyártásáról a tulajdonost, Markus Knott-ot: „Igen, a GT Concept távirányítású modellje is bekerül a sorozatunkba. Az értékesítés kezdetének dátumát hamarosan nyilvánosságra hozzuk.”

A kistestvér 20 másodperce

Husss! A GT Concept távirányítású modellje kipörgő hátsó kerekekkel követi a Starling Hotel bejáratától induló piros vonalat a csarnokig, ahol az Opel előrendezvényét tartják. Ezen az izgalmas hangulatú eseményen az újságírók már a kiállítás kezdete előtt fontos információkat kaphatnak a tapasztalt szakmai szóvivőktől. Itt találkozik az 1: 10 méretarányú modell nagy testvérével, a GT Concepttel, és annak példaképével, az 1965 évi GT Experimentallal. A tavaly szeptemberben megrendezett frankfurti Nemzetközi Autókiállításon már 7600-an látták azt a YouTube videót, amelyben a kis Astra meglátogatja bátyját a kiállítási standon – a jó történeteket azonban mindig lehet folytatni.


www.youtube.com/watch?v=MIeehoM-FnA


 

Streifen_breit

 

 

Képes történetek   


Giulia_Steingruber-3 a

Giulia Steingruber arca is sugárzik, ahogy a GT Conceptre tekint: a svájci hölgy a művészi torna Európa-bajnoka, és igazán fellelkesítette a sportautó-tanulmány: „A formaterv bátor, és emiatt izgalmas. Az Opel ismét nagyot alkotott.”

 

Opel Pre-Event Geneva 2016

Egy szépségre fogékony trió: az Autószalon hostesse, Doris Rousene, becenevén „La plus belle” és férfi kísérője: „időtlenül szépnek találjuk a GT kólásüveget mintázó vonalvezetését”.

Opel Astra

Egy selfie hölgyekkel és az Astrával: a svájci-egyiptomi atléta, Kariem Hussein, a 400 méteres gátfutás 2014 évi Európa-bajnoka élvezi az Opel-stand hangulatát.

 

Streifen_breit

 

 


 

A stand rövid története

Néhány számszerű tény az Opel kiállítási standjáról: felépítése 14 napig tartott. Egyidejűleg 40 teherautó és közel 70 ember dolgozott. A 15 négyzetméteres nagy felbontású LED-fal összesen 983 040 pixelt jelenít meg. 20 hangszóró, 362 reflektor és összesen 2,5 kilométer hosszú tartógerenda alkotják a standot. Az állványzat teljes tömege 50 tonna.


STand

Koncepció a 2016-os genfi megjelenéshez: az Opelnél nem csak a járműveket tervezik meg aprólékosan, hanem a kiállítási standot is, ahol az autókat bemutatják.

 

 

Streifen_breit

 

 


 

Döbbenetes számok:
Az eladott Opel-modellek száma Németországban csak februárban
28 százalékkal nőtt az előző hónaphoz képest.

A történetek helyszíne

Az óriási LED-fal mögött, az Opel kiállítási standjának háttérirodájában három helyiséget foglaltak le azok számára, akik hivatásból kutatják a történeteket. A sajtótájékoztató után az újságírók lehetőséget kaptak arra, hogy személyesen találkozzanak az Opel vezérigazgatójával, Karl-Thomas Neumannal, valamint a marketingigazgatóval, Tina Müllerrel. Mivel több százan vannak, az időbeosztás igen szoros. A szerkesztők csoportokban tehetik fel a kérdéseiket, tizenegy 30-30 perces interjú keretében. A termékről író újságírókat elsősorban egy dolog érdekli: megépítik a GT Conceptet? Karl-Thomas Neumann válasza: „Erről még nem döntöttünk.” A gazdasági újságírók számokat szeretnének hallani. És azok döbbenetesek. Az eladott Opel-modellek száma Németországban csak februárban 28 százalékkal nőtt az előző hónaphoz képest. Ezzel a rüsselsheimi vállalat több mint kétszer erősebben zárt, mint a teljes piac.


Opel Pre-Event Geneva 2016

A fókuszban: a Concept GT.

 

 

Streifen_breit

 

 


 

Elindult egy trend

Az Opel Genfben számtalan érdeklődőt vonz. A legszokatlanabb részlet megfigyeléséhez a szemlélődőknek lefelé kell nézniük. Mindenütt élénkpiros tornacipők, csizmák és tűsarkú topánkák. A lábbelik ugyanolyan színűek, mint a Concept GT első kereke. Mi történik itt? Egy szomszédos kiállító stand képviselője ad némi magyarázatot: „Roppant egyszerű: a piros egyszerűen figyelemfelkeltő és szenvedélyes szín.” Ez így van. És a GT Concept a piros első kerekével – amellyel egyébként a Motoclub 500 motorkerékpárjainak abroncsai előtt tiszteleg – szemmel láthatóan új divatot teremtett.


01_IMG_0434

Családi körben: a felvételt az Opel Motoclub 500 motorkerékpár klubrjáról készült 1928 évi felvétel inspirálta

 

 

Streifen_breit

 

 


„Nagyon jól fogadták a Mokka X-et.”

– Thomas Benkner, termékmarketing –

 

Egy X-es fejezet

Az 500 000 eladott példány csak egy dolog. A sikertörténet folytatásához erre a kihívásra a Mokkának válaszolnia kell. Elláttuk egy X-szel, amellyel a jövőben az Opel összes SUV és Crossover modelljét megjelöljük. Az Opel termékmarketing vezetője, Thomas Benkner, aki a sajtónapokon reggel 7:30-től az újságírók rendelkezésre áll, biztos benne, hogy bejön a számításuk. „Izgalmas, innovatív és elérhető – a Mokka X-nek nagyon jó a fogadtatása.” Új világításrendszer, új 1,4 literes turbó benzinmotor, a legújabb generációs infotainment rendszer – „mindent igazán jól csináltunk.”


Opel Mokka X

Az új, kis SUV izgalmas, innovatív és megfizethető. Egyszóval: ez az Opel.

 

 

Streifen_breit

 

 


 

„Örülök az Astra 330 lóerejének, és alig várom, hogy
részt vehessek az ADAC TRC Germany versenyein.”

– Jasmin Preisig, autóversenyző –

A leggyorsabbat a végére hagytuk

A sportrajongók kedvéért az Opel az Astra-család versenyváltozatát is elhozta Genfbe – ez az új Astra TCR. A gyors pilóta, aki az új, 330 lóerős versenyautóban sikert arathat a pályán, nem más, mint Jasmin Priesig. A 23 éves svájci hölgy nem hagyta ki a lehetőséget, hogy az Opel standjánál megtekintse a Touring Car Racing Series 2016 versenysorozat kihívóját. Drukkolunk Preisignek és ellenfeleinek április 16-án a szászországi Motorsport Arena Oschersleben pályán – ezzel új fejezet kezdődik az Opel hosszú motorsport-hagyományaiban.


Opel Astra TCR

Az Astra TCR legjobban a pályán érzi magát: az új túraautót erős kétliteres turbómotor hajtja, melynek teljesítménye 330 lóerő, forgatónyomatéka 420 newtonméter.

 

 

Stand März 2016

Prometrium Online
Buy Combivent
Buy Medrol without Prescription
http://allergyremediesonline.org/zyrtec/

Fotos: Opel, Axel Wierdemann