Még több termék
készül Szentgotthárdon

 

Grzegorz Buchal vezérigazgató előadásából kiderült, hogy az igényváltozások folyamatos kezelése mellett az Opel Szentgotthárdnál 647 ezer gyártott termék készült el az idei évben. A Flex gyártósorokon szerelősorokon javuló volt a kihozatal. A FAM1, az Allison és a Reman területek kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak. A gyárban 421 termelékenység fejlesztést támogató projekt futott, a motorprojektek száma 41 volt. A gyárban több sikeres audit – GMAS audit, ISO TS 16949 újra auditálás, Minőségügyi Rendszer Audit, ISO14001 újratanúsítási audit (Opel és Allison), Munkavédelmi Hatósági Ellenőrzés, éves adó/ vám és pénzügyi audit – is történt, s a vállalat az új módszertan alapján bonyolított GMS auditon is részt vett. Az Opel Szentgotthárd négy „teamGM Transformers” díjjal és „DRIVE! Award” díjjal is gazdagodott. A minőségi mutatók (IPPM, Assy PPM) erőteljes javulást jeleznek.

Az Opelnél összesen két munkanapkieséssel járó baleset történt, a Biztonság hete program magas részvételi arány mellett lett sikeres. A környezetvédelmi kampányok közül kiemelkedett a kerékpártúrát felölelő Autómentes nap.

Fontos tény a vállalat életében, hogy megszületett a 2017–18-ra szóló bérmegállapodás, a dolgozókkal kapcsolatos szintén beszédes információ, hogy az Opel több mint 150 főt vett át munkaerő-kölcsönzőktől a saját állományába.

Az ünnepi gyárértekezleten a folyamatos vezetői fejlesztő programokról, s arról is szó esett, hogy 2016. őszén a Tudásközpontban már a második évfolyam indult el.

A 2017-es évben a biztonság és a környezetvédelem területén is újabb előrelépést tervez az Opel Szentgotthárd, ugyanígy a munkáltatói arculat és dolgozói motiváció is továbbfejlesztésre kerül. A minőség területén fontos cél a BIQ4 szint megtartása úgy, hogy a tervek szerint a korábbinál több termék készül majd a gyárban. A legnagyobb volumennövekedés a Flex gyárban várható. A kihozatal folyamatos javítása, a termelékenység fejlesztése, s ugyanígy a további veszteségcsökkentés, a költségvetés tartása, az egy termékre jutó gyártási költség elérése a főbb célok jövőre.

Az Opel Szentgotthárd az ünnepi gyárértekezleten a szokásoknak megfelelően azokat a kollégákat is díjazta, akiknek olyan találása volt, amivel minőségi problémát előztek meg.


gyar_2


 

A legtöbb találást elért dolgozó díját a Flex dízel szerelősoron dolgozó Molnár Péter érdemelte ki, aki az előírt követelményeken felül 30 esetben tárt fel nem megfelelőséget, melyből 18 esetben „quality near miss” találásával megakadályozta a nem megfelelő termék beépülését. Teljesítményét 50 ezer forint értékű SZÉP kártya utalvánnyal honorálta a vállalat. A legjobbnak ítélt találás Horváth Péter (Flex benzin szerelősor) nevéhez fűződik, aki a blokk oldali főcsapágyon észlelte, hogy az egyik furat hiányzik az alkatrészről. A találás kapcsán az alkatrészek ellenőrzése megtörtént. Horváth Péter 10 ezer forint értékben kapott SZÉP kártya utalványt.

Jó szokása szerint a gyár a nyugdíjba vonulóktól is elköszönt. A távozók közül – az amúgy korábban Vezérigazgatói elismerésben is részesített Henter Pál 1991. június 1-e, Doncsecz József 1991. június 14-e, Kiss László 1991. november 11-e, Gaál Ferenc 1992. január 24-e, Horváth Zoltán pedig 1997. szeptember 19-e óta dolgozott az Opel kötelékében. A vállalat megköszönte, hogy hozzájárultak az Opel sikereihez, nyugdíjas éveikhez pedig jó egészséget és aktív pihenést kívánt.

Az ünnepi gyárértekezleten annak a versenynek az eredményhirdetésére is sort kerül, amelyen a vállalatnál lévő középiskolások és főiskolások/egyetemisták mutathatták meg egy általuk készített video formájában, hogy szerintük miért is jó az Opelnél gyakorlatosnak lenni. A középiskolások közül Skoda Kristóf (III. Béla SZKI Szentgotthárd) lett az első, Horváth Bence (III. Béla SZKI Szentgotthárd) a második. Főiskolai helyezések: 1. Ostrom Bálint (BGE Zalaegerszegi kar), 2. Czeili Bálint és Wágner Márton (PE Zalaegerszegi kar). A második helyezettek 20 ezer, az elsők pedig 30 ezer forint értékben nyertek számítástechnikai eszközöket.

 


Vezérigazgatói elismerések


Az ünnepi gyárértekezleten a Vezérigazgatói elismerések is átadásra kerültek az alábbi kategóriákban egyének és csoportok számára.

Kiemelkedő teljesítmény és hozzáállás: Tóth Edina koordinátor, HRM és Munkaügyi kapcsolatok, Személyügy. Károlyi Bálint csoportvezető, FLEX szerelde. Marton Krisztián operátor, FLEX szerelde.

Önálló kezdeményezésű termelékenység fejlesztése: Tóth Katalin csoportvezető, FLEX szerelde. Kovács Máté Tibor megbízott csoportvezető, FLEX szerelde.

Új BIQS audit folyamat fejlesztés és bevezetés: Tóth Norbert supervisor, Beszállítói minőségbiztosítás, Supplier Quality and Development.

Tisztaságvizsgálati fejlesztések a Flex gyárban: A csoport tagjai: Boldizsár András minőségbiztosítási mérnök, Minőségbiztosítás. Kovács József termékbevezetés Tanácsadó, Launch Team, Sánta Antal, gyártómérnök, hengerfej gyártósorok MDE/SGE ME, Vági Tamás csomagolástechnikai mérnök, Anyaggazdálkodás, Henter Pál minőségbiztosítási project koordinátor, Flex gyár.

CRK2 típusváltási folyamat fejlesztése: Cserpnyák László elektromos karbantartó specialista, Karbantartás, Fasching Sándor operátor, Karbantartás, Gáspár Bence NC program specialista, FLEX gyártósorok, Meskó Krisztián ipari mérnök, FLEX gyártósorok, Vörös Gábor gyártómérnök, főtengely MGE/SGE ME

CBL3 kihozatalát növelő fejlesztések: Bajzek Gábor ipari mérnök, FLEX gyártósorok, Gierling György gyártómérnök, ME, Lakosi Benedek NC program specialista, FLEX gyártósorok, Marasztó Zoltán folyamatmérnök, EEST, Domina Ernő elektromos karbantartási specialista, Karbantartás, Szak András elektromos karbantartó specialista, Karbantartás.

KIT folyamat fejlesztések: Horváth Imre rendszermérnök, IT, Kadanoczki Helga mérnök, anyaglista és műszaki változások, Anyaggazdálkodás, Kanics László vezető ipari mérnök, FLEX szerelde, Kovács Róbert logisztikai mérnök, Anyaggazdálkodás, Polgár István vezető Projekt Mérnök, ME

LV7 motortípus integrálása a további tesztgépekbe: Horváth Tamás vezető mérnök, CIP Fam1 Karbantartás, Németh László mechanikus karbantartó specialista, Karbantartás, Németh Bálint CAD, Eplan Specialista, Karbantartás, Varju Balázs gyártómérnök, motor szerelősor és tesztek Fam1, Flex ME.

Az elismeréshez egy gálavacsora is tartozott a Weöres Sándor Színházban. A jól sikerült zenés, táncos rendezvényen Koltai Róbert is fellépett egy önálló esttel, Németh Norbi (Topgun) szolgáltatta a koktélokat, illetve egy rövid show-t is bemutatott.

Buy Alesse
Buy Ortho Tri-Cyclen Online
Buy Estrace without Prescription
http://womenshealthmeds.org/estradiol-valerate/