Segítség és tapasztalatszerzés Tychyben

Az Opel Szentgotthárd munkatársait, akik közül huszonketten szerelősori, hatan blokk, öten pedig hengerfej gyártósori munkát végeznek, az első napon lengyel részről a személyügyről Artur Zielinski, illetve Jacek Cebula igazgató fogadta, akik a gyár történetéről és jelen helyzetéről adtak tájékoztatást.

Tychyben idén január 17-e óta folyik az EB 1.2 literes, 3 hengeres 110-130 LE motor gyártása, 16 motortípust készítenek: 6 alap, 4 „monde” típust a fejlődő országokba és 6 alacsony költségű típust. A terv szerint idén 310 ezer motort gyártanak. Jelenleg 12, szeptembertől pedig 18 műszakos munkarendben dolgoznak majd. A továbbiakban az éves cél 460 ezer motor/év. A szerelősor teljesen új, automatizált. A megmunkált alkatrészeket (blokk, főtengely, hengerfej) önjáró targonca viszi a felrakó helyre, majd az üres göngyöleget vissza a tároló polcra.

Első héten Bartos Tibor segítette a nyelvi akadályok áthidalását, aki korábban a vasi gyárban dolgozott, s most nyugdíjasként segítette a kommunikációt.

Mindenki tartott a nyelvi akadályoktól, a sok mássalhangzótól, de mindkét fél gyorsan integrálódott, ma már úgy kommunikálnak egymással a lengyel és a magyar kollégák, mintha már régóta ismernék egymást.

A munka pozitív légkörben folyik, mindkét fél részéről adott a segítőkészség. Előjött a régi mondás, miszerint: „Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát.”

Mindent összevetve elmondható, hogy nagyon pozitív volt a szentgotthárdi kollégák fogadtatása, a beilleszkedés jól sikerült.

Astelin Online
Buy Medrol Online
Buy Serevent without Prescription
http://allergyremediesonline.org/zyrtec/