Évfordulós ünnepség Szentgotthárdon

Az új Insignia magyarországi premiere: az Opel elnöke személyesen invitálta Szijjártó Pétert az autóhoz

Az új Insignia magyarországi premiere: az Opel elnöke személyesen invitálta Szijjártó Pétert az autóhoz.


Az ünnepi gyárértekezlet első felvonásaként begördült a gyártócsarnokba az a történelmi Astra, amelyet 1992 márciusában Antall József miniszterelnök vezetett le a gyártó sorról. Az autót most Grzegorz Buchal gyárigazgató kormányozta, utasként pedig a két díszvendég, Szijjártó Péter és Dr. Karl-Thomas Neumann érkeztek.

 

Elsőként Grzegorz Buchal gyárigazgató köszöntötte a megjelenteket, köztük külön is kiemelve azokat a munkatársakat, akik  már az első Astra születésekor is ott dolgoztak a gyárban. Ezután Dr. Karl-Thomas Neumann, az Opel Group igazgatótanácsának elnöke lépett a mikrofonhoz, aki arra emlékeztetett, hogy az Opel volt az első autóipari beruházó Magyarországon a demokratikus változások kezdetekor! Dr. Neumann felidézte, hogy 1992. március 13-án Antall József akkori magyar miniszterelnök vezette le a gyártósorról az első, 1,1 literes, benzines, ötajtós Opel Astrát. Hangsúlyozta: az összeszerelő üzem indítása után négy hónappal a motorgyár is megkezdte a termelést, amit 2013-ban a Flex-motorgyár elindítása követte.


Begurul az első Astra a gyárcsarnokba

Begurul az első Astra a gyárcsarnokba.


Az elmúlt 25 évben több mint 9 millió motor készült a folyamatosan korszerűsödő üzemben, amelynek összberuházása meghaladja a 1,4 milliárd eurót. A legújabb, hétszázmilliós invesztíció eredményeként jött létre az új, rugalmas technológiát használó Flex gyár. Dr. Karl-Thomas Neumann hangsúlyozta: Szentgotthárd kulcsszerepet játszik az Opel modell offenzívájában, a legkorszerűbb motorok többsége itt készül. Az Opel elnöke a General Motors és a PSA csoport közötti megállapodásról szólva elmondta: „A tervezett összekapcsolódás új lehetőségeket nyit a számunkra, és egyben esélyt arra, hogy egy valódi Európa „bajnokot” hozzunk létre. Ahhoz, hogy megőrizzük és növeljük a vállalat értékét, fontos, hogy az Opel továbbra is egy valódi német márka maradjon, ahogy a Vauxhall is megmaradjon erős brit márkának!” – fogalmazott Karl-Thomas Neumann.


Grzegorz Buchal gyárigazgató köszöntötte a megjelenteket.

Dr. Karl-Thomas Neumann, az Opel Group igazgatótanácsának elnöke.


Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kiemelte: Magyarország elsőrendű érdeke az autóipar folyamatos bővülése, ezért a kormány minden segítséget és támogatást megad ahhoz, hogy az Opel továbbra is versenyképes körülmények között tevékenykedhessen Magyarországon.


Yaz Online
Buy Provera
Buy Serevent Online
Buy Theophylline without Prescription