Családi kick-box és íjászkodás

Kovács Gabriella szerint nagyon fontos, hogy mindenki megtalálja az életében azt a dolgot, amiben képes kikapcsolódni, ami rohanó világunkban feltölti.

A munkahelyi feladatok folyamatosan nagy odafigyelést kívánnak, így nagyon is szükséges a feltöltődés, hogy képesek legyünk kizökkenni a napi rutinból. Mert muszáj ebben a rohanó világban néha megállni, s olyat csinálni, ami feltölt! Az elindulás persze energiaráfordítással jár, a dolog azonban hamar megfordul, és a különböző szabadidős tevékenységek nyomán az ember hamarosan sok-sok plusz energiához jut! Én mindezt a sportban találtam meg – mesélte Gabriella, aki a kisebbik gyermeke, Luca lánya születése után, úgy öt éve határozta el, hogy elindul valamiféle mozgásos kikapcsolódás felé.

• A szülés után bizony akadtak súlyproblémáim, továbbá az is a sportolás felé terelgetett, hogy úgy éreztem, a kisbaba mellett szükségem van hetente egy-két óra kikapcsolódásra, amikor csak magammal foglalkozhatok. Így kezdtem először is spinningre járni, mivel ez volt a legkönnyebben elérhető számomra. Aztán e mellé jött a TRX, s a rendszeres mozgásnak hála egyre jobban összeszedtem magam, egyre jobban éreztem magam a bőrömben, s azt vettem észre, hogy több energiám van a gyerekekre – elevenítette fel a történteket Gabriella, aki számára újabb fordulatot, egész pontosan edzésformát hozott, amikor a kisfiát beíratta kick-boxra.

Történt ugyanis, hogy nagyjából egy éve Gabriellát aggasztani kezdte, hogy nagyobbik gyermeke egyre jobban elmerül a számítógépes „kütyük” világában, s ennek ellenszereként gondolt arra, hogy elviszi kick-boxolni. Korábban, a gimnáziumi évei alatt ő is űzte e sportot, a választás így adta magát.

• Amikor a Skorpió SE-nél az edzőnek említettem a kick-boxos múltamat, egyből felvetette, hogy mi lenne, ha a fiammal együtt én is edzésbe állnék. Klassz kis sport, annak idején nagyon szerettem, így nem is volt kérdés, hogy ismét kipróbálom magam. És aztán mindketten ott ragadtunk, mitöbb azóta már Luca lányom is kick-boxol! Mondhatni: családi vállalkozásban folytatjuk! Közhelynek hangzik, de nagyon igaz: nevelni leginkább példamutatással lehet. Számomra ezért is fontos a közös edzés. Boldogító látni az örömüket, hogy együtt vagyunk, és az is jó érzés, hogy nem tőlük rablom el a kevés szabadidőmet – húzta alá Kovács Gabriella, aki szerint biztosan vannak, akik úgy gondolják, hogy a küzdősportok növelik az agresszivitást, holott ennek éppen az ellenkezője igaz. Más hasonló sportágakkal együtt például a kick-box is önfegyelemre nevel, levezeti az agressziót, csökkenti a stresszt. Szóval: testi és mentális síkon is sokat ad a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt.

Gabrielláék azonban nem csak a kick-boxszal foglalkoznak úgymond családilag, de ugyanígy vannak az íjászattal is. Két éve kezdték el, s azóta el sem tudják képzelni e nélkül az életüket.

• A párom szeret dobolni, és egy baráti társaságban beszélgetés közben felmerült, hogy az Őr-Nyék Hagyományőrző és Harcművészeti Egyesület bemutatói során dobosként vezényelhetné az íjászkodást. Örömmel elfogadta, annál is inkább, mert akárcsak engem, őt is nagyon érdekli a magyar történelem. Elkezdett tehát dobolni, mi pedig, hogy ne maradjunk ki a jóból, elkezdtünk íjászkodni a kisfiammal. Egy év után már teljes csapattagnak számítunk! – mesélte Gabriella, akitől megtudtuk, hogy az íjászat is „nagyon jó kis levezető, komoly koncentrációt igényel, összpontosítást, önfegyelmet tanít! Ráadásul a csapat is klassz, így velük, általuk is garantált a feltöltődés, a kikapcsolódás!

Femilon Online
Buy Danazol Online
Buy Levonorgestrel without Prescription
http://allergyremediesonline.org/nasonex/