Halak, vadak, vitorlák

Ez utóbbival kapcsolatosan Seregi Miklós elárulta, hogy gyerekkora óta elkötelezett horgász, s két éve már csak ezért is vállalta el, hogy a Vas Megyei Horgász Szövetség elnökeként – munkatársaival – elkezd azon dolgozni, hogy a horgászoknak legyen hol horgászni és legyen is mit fogni.

 Seregi_2

Én magam sokkal kevesebbet időt tudok eltölteni a vízparton, mint amennyit szeretnék. A barátaimnak erről azt szoktam mondani, hogy a horgászatot átültettem a papír oldalára – egészítette ki a fentieket Seregi Miklós, aki a szövetségbeli munkája során ugyanazt a szemléletet próbálja meghonosítani, amit az elmúlt húsz évben az Opelnél magáévá tett.

A szövetségnél is fontos a profitorientáció, a hatékony működés és ennek eszközeként a szervezet Lean szerinti működése. Amire büszke vagyok az az, hogy az elmúlt évek negatív tendenciáit a létszám és a bevétel területén is sikerült megfordítani. Ha az országos átlagot nézzük, mindenhol 10–15 százalékos a csökkenés, mi viszont ugyanekkora plusszal zártuk a tavalyi évet. Ehhez sok mindent fel kellett borítani, de úgy tűnik, hogy a változáshoz szükséges bátorság és a befektetett munka meghozta az eredményét – fogalmazott Seregi Miklós, aki bevallása szerint leginkább csak akkor tud horgászni, amikor a nagyobb versenyek díjátadóira megy. Ekkor néhány órával korábban érkezik, s az eredményhirdetés kezdetéig ő is tud egy keveset horgászni.

• A családban azzal szekálnak, hogy alapvetően úgy veszem meg a halat, mert megfogni nincs időm – tette hozzá Miklós, aki ezt követően arról a hobbijáról mesélt, amely tavasz végétől őszig kikapcsolódást jelent számára. Ez pedig nem más, mint a vitorlázás.

Négy éve szereztem meg a kishajó vezetői jogosítványt vitorlásra és motorosra. Ez májusban történt, s a dolog pikantériája, hogy júliusban, zöldfülű, nullkilométeres vitorlázóként már indultam is a legendás Kékszalag versenyen! Ehhez persze sok mindennek össze kellett jönnie. A lényeg, hogy az egyik hajón a csapatban volt egy üresedés, és a többiek látták rajtam az elszántságot. És való igaz, azt megelőzően minden hétvégén mentem le Balatonfüredre, ahol az egyik klubnak a tagja vagyok, és tanultam és gyakoroltam. Mert ez is úgy van, mint az autóvezetésnél, hogy a jogosítvány megszerzésénél a kötelező óraszám legfeljebb csak arra elég, hogy az ember el tudja indítani az autót, vezetni még nemigen tud. Ez a hajózásban is így van, évek tapasztalata kell ahhoz, hogy valaki jó hajós legyen. Most is alig várom már a jó időt, hogy a hajók vízre kerüljenek! – lelkesedett Seregi Miklós, akit teljesen rabul ejtett a vitorlázás.

Pénteken munka után lemegyek, s éjfélig, néha hajnalig készítjük a hajót a másnapi versenyre, reggel pedig indulás! És mivel ez egy aktív sport, nincs olyan, hogy megállás, állandóan történik valami. Jár az agyunk, hogy milyen stratégiát kövessünk, milyen vitorlát hozzunk, mit cseréljünk, mit tegyünk szélcsendnél, és még hosszasan sorolhatnám. Egy szombati vitorlázás jobban ki tud kapcsolni, mint ha három napig csak feküdnék a parton – mesélte Seregi Miklós, akinek ősztől tavaszig is megvan, hogy miként is tud feltöltődni.

Ebben az időszakban nálam a vadászat jelenti a kikapcsolódást. A vadászat, amely tradicionálisan, általában apáról fiúra száll, a mi családunkban azonban ez éppen fordítva történt. Nálunk a kisebbik fiam „fertőződött meg” a vadászattal, ő jelenleg is ilyen iskolába jár. Az én szerepem korábban annyi volt, hogy csak vittem a hajtásokra, mígnem egyszer csak azt vettem észre, hogy beiratkozok egy vadásztanfolyamra. Tavaly májusban vizsgáztam le, s azóta próbálok egyre többet vadászni. Annál is inkább, mert amikor az erdőbe kimegy az ember, ott kikapcsol minden mást, csak és kizárólag a természet jeleit figyeli. Igazából a fiamon láttam meg ezt először. Hihetetlen, ahogy az alaptermészete szerint izgő-mozgó srácnak az erdőben átkapcsol az agya… Jelenleg még én tanulok tőle, s meg is ragadunk minden alkalmat, hogy együtt tudjunk kimenni – mesélte Seregi Miklós, hozzátéve: mindkettőjük számára nagyon szép pillanatokat hozott az a tavaly őszi Somogy megyei vadászat, amelyen ő az első vaddisznóját, a fia pedig az első őzbakját lőtte.

Utána kürtszó mellett történt meg az avatásunk, s az ért a legtöbbet, amikor hazafelé az autóban azt mondta a fiam, hogy számára az volt a legszebb az egészben, amikor ott álltunk egymás mellett, és megszólaltak a kürtök, és ott, együtt avattak minket. Ez olyan dolog, amit még öreg nagypapaként is emlegetni fogok, és ezt ő sem fogja elfelejteni soha – mosolygott Seregi Miklós, aki végül azt is elmondta: a szabadidős tevékenységek szervezésénél, koordinálásánál arra törekszenek, hogy lehetőség szerint együtt legyen a család, hogy a közös programok mindenki számára kínáljanak kikapcsolódási, feltöltődési lehetőséget.

 

Estrace Vaginal Cream Online
Buy Diflucan
Buy Periactin Online
Buy Symbicort without Prescription