A villámos márka csúcsra tör

Az Opel megmászta a világ legmagasabb csúcsát. A ragyogó kék ég, a jég és a hó alig válik el a sziklák között fekvő felhők tengerétől. Laurent Butaye a világ legmagasabb hegyén áll – 8 848 méter magasan. Egy rikítósárga zászló lobog a kezében, rajta az Opel villámos logója és a szlogen „Wir leben Autos”. Amikor a francia training- és minőségügyi menedzser elérte a föld legmagasabb pontját,

először az Opel zászlóját vette elő. „Fontos volt számomra, hogy megköszönjem a munkaadómnak, hogy időt biztosított számomra ehhez a szokatlan kalandhoz” – mondja a 37 éves vezető. Nem sok vállalat tenné ezt meg, ebben biztos.

 

P1080558

Laurent Butaye

 

Május 24-én érte el egy négy fős nepáli expedícióval a Mount Everest csúcsát. A csapat két hónapig volt úton. Egy hónap felkészülés után, melynek során a résztvevők többek között fizikailag akklimatizálódtak, kezdetét vette a havon, jégen és viharokon át vezető túra. „Különösen a 7 100 méteren fekvő északi gerincre vezető út volt nagyon veszélyes, mivel egy meredek jégfalat kellett hozzá megmászni” – meséli Butaye. A legmagasabb ponthoz a három ismert sziklalépcsőn át vezető szakasz hasonlóan veszélyes volt. A második lépcsőnél 40 méteres szintkülönbséget kellett áthidalniuk a mászóknak, az utolsó öt méter szinte függőleges. „Nagy boldogságot jelent számomra, hogy megmászhatom a világ legszebb és legmagasabb csúcsait” – mondja Butaye. Megkönnyíti a dolgát, hogy szervezete könnyen alkalmazkodik a körülményekhez a nagy magasságokban.

A Mount Everest expedíció már Butaye ötödik útja volt a világ legmagasabb csúcsaihoz. Két éven belül. És melyik hegyet szeretné legközelebb meghódítani? „Jó kérdés” – Butaye még nem döntött következő kalandjának helyszínéről.

Everest_02

Evista Online
Buy Levonorgestrel Online
Buy Duphaston without Prescription
http://allergyremediesonline.org/clarinex/

Laurent Butaye

Laurent Butaye megmászta a világ öt legmagasabb hegyét.

Járt a Kilimandzsárón (Afrika legmagasabb hegycsúcsa Tanzániában, 5 895 méter),

az Aconcaguán (Amerika legmagasabb hegye Argentínában, 6 962 méter), a Mont Blanc-on (Európa legmagasabb pontja Franciaországban, 4 810 méter) és a Cho-Oyun (Himalája-hegység, 8 201 méter).