Jene Sándor: A mozgó világ

Sikeres környezetvédelmi kampányok és Környezetvédelmi Világnap az Opel szentgotthárdi gyárában

Két tavaszi környezetvédelmi kampány indult a Föld Napjához kapcsolódóan április 22-én. Az egyik kampány során olyan környezetvédelmi témájú újításokat vártak, melyek segítenek a keletkező hulladék mennyiségének csökkentésében, az újrahasznosítás elősegítésében, és általában a gyár környezetvédelmi teljesítményének növelésében, a GM fenntarthatósági céljainak elérésében. Erre a felhívásra összesen 32, a kiírásnak megfelelő újítást adtak be a kollégák, akik közül 10-en részesültek díjazásban.

A másik egy fotópályázat volt. Erre olyan képeket, természetfotókat vártak, melyek a kollégák szemszögéből mutatják be az ember és a természet kölcsönhatását, kapcsolatát, illetve bemutatja a biológiai sokféleséget. 18 munkatárs összesen 76 képet adott be, melyek közül ismét tízen nyertek díjat. A legjobb képek a gyár területén lesznek kiállítva. A nagy sikerre való tekintettel szeretnék jövőre is meghirdetni a természetfotó pályázatot, hagyományteremtő szándékkal.

wed_3

Porteleki Gábor: Globális felmelegedés

wed_4

Szabó Sándor: Vadlesen

 

A kampányok zárása és az ünnepélyes díjátadó a Környezetvédelmi Világnap kapcsán megrendezett eseményeket gazdagította. A Környezetvédelmi Világnap megünneplését a GM központi (detroiti) környezetvédelmi és fenntarthatósági csoportjának kezdeményezésére a gyár változatos programokkal ünnepelte meg, melyek a GM három fenntarthatósági vállalásához kapcsolódnak: a környezeti neveléshez, a hulladék csökkentéshez és a biodiverzitás megőrzésére tett erőfeszítésekhez.

A közelmúltban Gödöllőn rendezték meg a természetfilmek Nemzetközi Fesztiválját, melynek fődíját idén a Vad Kunság c. film nyerte el. Ezt a filmet hozták el a szentgotthárdi moziba, melynek megtekintése a munkatársak részére ingyenes volt. Az iskolák számára pedig a tanítás keretei között lehetővé tették a Vad Magyarország c. természetfilm megtekintését. Ezt a filmet az Opel Szentgotthárd Kft. jóvoltából 210 diák látta, összesen két vetítés alkalmával.

 

 

 

wed_5

Bartal Balázs: Egyedül

 

 

 

 

 

A GM egyik legfontosabb környezetvédelmi vállalása a legyártott gépkocsikra vetített hulladékmennyiség csökkentése. Ehhez kapcsolódóan a gyár egyik hulladékhasznosító partnerének, a MÜLLEX-KÖRMEND Hulladékgyűjtő és Hasznosító Kft. ügyvezető igazgatója, Bauer Arnold tartott előadást a gyárból szelektív gyűjtést követően kikerülő hulladék sorsáról, újrahasznosítási lehetőségeiről.

A biodiverzitás megőrzésére indított kezdeményezések előfutára volt a harmadik program, amikor Kevy Albert, az Őrségi Nemzeti Park Ökoturisztikai osztályának vezetője mutatta be a Nemzeti Park értékeit és tevékenységét egy előadás keretein belül.


wed_1


A GM nagy hangsúlyt fektet magukra a környezetvédelmi tevékenységekre, és azok a széles publikummal való megismertetésére is – házon belül és kívül egyaránt. Az események ugyan lezajlottak, de az év hátralevő részében is terveznek olyan társadalmi eseményeket, melyek bemutatják az Opel Szentgotthárd Kft. ez irányú tevékenységét.

Dostinex Online
Buy Danazol Online
Buy Nasonex without Prescription
http://allergyremediesonline.org/theophylline/