Allison: minőségi stabilitás

Az Allison a közúti járművek teljes palletájához (pickup, tehergépjárművek, midibusz, autóbusz, daru, köztisztasági járművek stb.), valamint a speciális berendezések széles skálájához nyújt megoldásokat (olajfúró berendezések, szivattyúállomások, bányagépek, katonai eszközök).

A szélsőséges igénybevételeknek – gondoljunk csak a mindenegyes budapesti hulladék gyűjtőnél naponta megálló szemétszállító autókra – is megfelelő, hosszú élettartamú, hosszú szerviz intervallumú, és mérsékelt szervizigényű konstrukciónak köszönhetően az Allison sebességváltók egyre népszerűbbek.

Bár nem tudunk róla, a hazai nagyvárosainkban is körülvesznek az Allison váltóművek: elsősorban autóbuszokban – pl. az új BKV-s buszokban, vagy a Pécsi közösségi közlekedésben fut a legtöbb, de sok köztisztasági járműben is Allison-váltó dolgozik Budapesten, Pécsen és Kaposváron is. Külföldi utazásain alkalmával is találkozhatunk velük, pl. a bécsi reptér földi járműveiben, vagy Európa más városainak tűzoltó flottájában.

Az automata sebességváltók gyártásában világelső Allison Transmission 2000-ben kezdte meg működését Szentgotthárdon, az Opel gyár egykori CKD festőüzemének helyén. A munka a 3000-es széria, közismertebb nevén az MD váltók összeszerelésével kezdődött, majd 2005-ben bővült a termékpaletta a 4000-es széria (HD váltók) bevezetésével. A magyar leányvállalat 2008-ban ünnepelte a 100.000-ik automata váltó elkészítését.

Az Allison vezetése 2010-ben határozta el, hogy különálló gyárat épít és 2011 nyarán már az új épületben folytatódott a munka ugyanazzal a kollektívával, mint előtte. Még abban az évben egy új projekttel bővült a gyártás, amikor Hollandiából átköltöztették a sebességváltók vevői igények szerinti végső felöltöztetését.


allison2


Újabb fejlesztésként 2012-ben adták át a gyár mögött épült próbapályát és látogatóközpontot, amely azóta is lehetőséget ad arra, hogy a szakemberek megismerhessék az Allison automata sebességváltók kiváló tulajdonságait.

2016 tavaszán újabb mérföldkőhöz érkezett az Allison: május 19-én a kollektíva és a meghívott vendégsereg pogácsa-party keretében ünnepelte a 200.000-ik Szentgotthárdon készített automata sebességváltót.

Mint az Opel Post érdeklődésére Rezsnyák Péter, az Allison területi menedzsere elárulta: a fejlődés az elmúlt egy évben sem tört meg, sőt!

„A gyár működése továbbra is stabil. A megrendelés-állomány növekszik, a gyártás minősége továbbra is magas, s a vevői visszajelzésekből az is kiderül, hogy a partnereink továbbra is nagyra értékelik a szállítás pontosságát” – közölte Rezsnyák Péter, hozzátéve: a különböző ISO és vevői auditok szintén visszaigazolják, hogy jó szinten teljesít a gyár.

„Az Allison számára fontos, hogy a vevők lássák a folyamatainkat, hogy mi mindent teszünk a minőségi gyártás érdekében. Ennek érdekében az Allison szakmai napokon látja vendégül a partnereket, akik így testközelből láthatják a nálunk folyó munkát. A látogatások során a vevőink és a termékeink felhasználói a gyártási és minőségbiztosítási folyamatok megismerése mellett – az Allison Élményközpont Próbapályáján – próbavezetés során saját maguk is tesztelhetik a váltókat.”

Rezsnyák Péter arra is kitért, hogy a vevők részéről folyamatos a fejlesztési igény, ennek megfelelően a termékpaletta folyamatosan bővül újabb és újabb opciókkal.

„Hosszú idő óta nincs reklamáció, az új termékek is megállják a helyüket a piacon” – informált a területi menedzser, akitől megtudtuk, a vevői igényekhez igazodva jelenleg kétszáznál is több termékopció készül a szentgotthárdi gyárban, méghozzá kitűnő minőségi és költségmutatók mellett.

„Ehhez a nagyfokú szakmaiság és rugalmasság mellett az is kell, hogy mind az amerikai, mind a holland kollégákkal szoros kapcsolatban álljunk, mint ahogy állunk is. A gördülékeny együttműködés biztosítása valódi kulcskérdés” – mondta a szakember, akitől azt is megtudtuk, hogy az Allisonnál családias a légkör, s nem jellemző a dolgozói fluktuáció.

Rezsnyák Péter örvendetes eredményként említette, hogy a gyár megléte óta nem volt munkanapkieséssel járó baleset, s ez is azt jelzi, hogy a dolgozók a munkájukra, s ugyanígy egymásra is odafigyelnek.

Clomid Online
Buy Flovent
Buy Rhinocort Online
http://allergyremediesonline.org/ventolin/