Csúcsra jár a gyár

 

Mint arról már korábban beszámoltunk: a lengyel szakember február óta áll a magyarországi gyár élén, Solt Tamást váltotta a vezérigazgatói poszton. Mint elárulta: három év irodai munka után nagyon örült, hogy újra visszakerülhetett a

termelés világába, s különösen büszke arra, hogy azt a gyárat vezetheti, amely az Év autójának választott Astra összes motorját gyártja.


01_sajtaj_1


A sajtótájékoztatón szintén kiderült, hogy Szentgotthárdon tavaly 511 ezer motort állítottak elő a Flex-motorgyárban és a régi üzemrészben. A korábbi generációs Family 1 motorokból az idén még 100–120 ezer darab készül, ez a termelés folyamatosan csökken, eközben a Flex-gyárban előállított új motoroké növekszik. Mint arra az MTI tudósítása szintén kitér: egyedül itt gyártják az Opel fő modellje, az Astra számára is a motorokat, a 2016-os Év autója cím birtokosa adja a márka európai eladásának fő volumenét.

A vezérigazgató elmondta, hogy a termelésnövekedés mellett létszámbővülés várható a gyárban, a felvétel tart. A szentgotthárdi gyár jelenleg mintegy 2000 embernek ad munkát.

Koncz Gábor, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta: tavaly 10.200 új Opelt adtak el Magyarországon a márkakereskedések. A márka az idén az első fél évben 5266 járművet értékesített Magyarországon, 9,39 százalékos piaci részesedésével a második helyen végzett a márkák erősorrendjében. A magánvevők számára 1842 járművet értékesítettek, az eladásokban ez a 35 százalékos arány évek óta az első helyet biztosítja a márkának a magyarországi magánvásárlók körében. Az ügyvezető igazgató reális célnak tartja az idei teljes évre a 11 ezer darabos értékesítést.


Fontos a mobilitás
Grzegorz Buchal a tájékoztatón közölte: a kormányzattal való kapcsolattartás során az Opel kezdeményezte a munkahelyi mobilitás javítását. Erhardt Péter kormánykapcsolatokért felelős vezető megerősítette, hogy a most elfogadott 2017-es adócsomagba beemelt munkaerő mobilitási csomagban elfogadott elvekért az Opel is hatékonyan lobbizott. Növekszik a munkába járás és a lakhatás támogatása. Képzésbe is fektetünk, mert a munkaerő minősége is fontos, nemcsak a mennyisége – tette hozzá Erhardt Péter.

 

Dostinex Online
Buy Advair Online
Buy Flovent without Prescription
http://allergyremediesonline.org/xopenex/