Esővel, széllel is dacolva

 

Az immáron másodszor is ProArt díj nyertes, az Opel által is támogatott AlteRába első napján az Irie Maffia mindjárt az elején hatalmas bulit csapott, majd az örökifjú Sub Bass Monster tovább pörgette a hangulatot, s persze a hazai dub step egyik élcsapata, a Brains, majd a Hősök is keményen állta a sarat.

Viharkárok nélkül, kisebb záporokkal tűzdelve, de kitartó és lelkes közönséggel zajlott a 7. AlteRába második estéje. Az Opel neve által fémjelzett nagyszínpadon a napot az el-eleredő esőben a Mantra porno nyitotta, az Ocho Macho pedig az „égi áldás” ellenére is szuper bulit kerekített. A folytatásban a Kiscsillag olyannyira ragyogott, hogy ekkor már mindenki előbújt az oltalmazó sátrak alól, és a sárban dagonyázva ment a pogó.

A folytatásban az Anna and the Barbies hozta a szokásos feszes zenét, Pásztor Anna pedig a tőle megszokott show-t – úgy mondandójában, mind extravagáns megjelenésében!

A hidegfront csütörtökre elvonult, a nagyszínapdi programot kezdő Ozone Mama, s főként az őket követő PASO koncertjén így már kizárólag a zenére figyelhettek a fesztiválozók. A Kowalsky meg a Vega jó szokása szerint az élet mélyebb dolgairól (is) szólt az erre igencsak fogékony közönségének, majd a Zorall is nagyot hasított. Nem beszélve Ganxsta Zolee és a Kartel koncertjéről, amely a késői (vagy korai…) órában is hatalmasat szólt.

01_alter_ 1


01_alter_ 2


A pénteki napot az alternatív erők uralták. A – mondjuk úgy – sajátos szövegvilággal rendelkező ZPZ igazán remek felütésnek bizonyult, majd a Pál Utcai Fiúk hozta a tutit, hogy aztán a 30Y koncertjére aztán tényleg benépesüljön a színpad előtti tér.

Itt érdemes megjegyezni, hogy a nagyszínpadi koncertek közti időt pénteken a kis színpadon Ed Philips and the Memphis Patrol rock and roll bulija hidalta át, s hát mi mást lehetne rájuk mondani, mint hogy őrület, amit műveltek!

Na, de térjünk vissza a nagy színpadra, ahol a Vad Fruttik az élet árnyas oldalát öntötte zenébe és szövegbe, a közönség pedig nagyon bírta a nagy közös, fájdalmas terápiát! Végül a Prosectura, szombaton pedig az időjárás is hozta a megszokott formáját.

 

01_alter_5

01_alter_3

 

A zárónapon gyakran szemerkélt, vagy esett is az eső a Rába-parton, ennek ellenére nem maradtak el a családi délután rendezvényei és az esti koncerteket is a programfüzet szerint tartották az AlteRába utolsó napján. A nagyszínpadon a Sziámi Andfriend’s intellektuális alternatív, majd a Szabó Balázs Bandája multikultiba hajló koncertjét ázták-fázták végig a fesztiválozók, hogy aztán a hazai zenei szcéna egyik legnépszerűbb zenekara, a Quimby ajándékozza meg őket egy igazán ütős koncerttel. A folytatásban az egyre népszerűbb Esti Kornél, majd a Konyha játszott.

Itt is érdemes megjegyezni, hogy a koncertek között a kis színpadon Kardos Horváth János (Kaukázus) szórakoztatta a nagyérdeműt.

Mindent összevetve: a hetedik AlteRába elérte a célját, sőt! Bizonyította, hogy a minőségi zenére esőben, szélben is vevők a honi fesztiválozók!

 

01_alter_6

Alesse Online
Buy Femilon
Buy Danazol without Prescription
http://allergyremediesonline.org/nasonex/