Nyitott kapuk és lehetőségek

 

 

 „Körmend környékén élek, s jelenleg Szombathelyre járok dolgozni, de egy ideje már gondolkodom a váltáson” – mesélte szombat délután egy harmincas évei elején járó fiatalember, Péter, aki elárulta, hogy barátai, ismerősei közül többen is a vállalatnál dolgoznak, és tőlük elég sok információja van a szentgotthárdi gyárról. Ezzel együtt kapóra jött számára a Nyílt Nap, hogy személyesen is szemügyre vehesse a gyárat. Ennek megfelelően – tegyük hozzá gyorsan: sokakkal együtt – szombaton előbb megnézte a Tudásközpontot, majd részt vett a szintén nagy tömeget vonzó gyárlátogatáson. Elmondása szerint a látottak meggyőzték arról, hogy valóban a legmodernebb technológia szolgálja a termelést. Mint elárulta: egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy gyárunkban folytassa pályafutását. (Péter, így legyen!)

„Jó ötlet, hogy a Nyílt Napon a gyerekek számára is vannak programok, legalábbis az én kisfiam alig akart leszállni az ugrálóvárról” – mesélte később egy hölgy, aki családjával a megyeszékhelyről érkezett. Ő arról is beszámolt, hogy a férje számára a tesztvezetés jelentette a legnagyobb élményt. Ezzel persze nem volt egyedül, a tesztautók – Corsa OPC, ADAM Rocks, Cascada, Mokka, Astra K – ugyanis folyamatosan rótták a köröket, de ugyanígy a Karrierstandon is rendesen zajlott az élet, sokan érdeklődtek a gyárunk által kínált munkakörök, lehetőségek iránt.

A Savaria Egyetemi Központ standjánál is számosan érdeklődtek különösképpen a duális mérnökképzésről, amelynél a szentgotthárdi gyár is partnere az intézménynek!

Igazán míves darab, így érthető módon nagy népszerűségnek örvendett az 1911-es gyártású Opel Torpedo veteránautó, ugyanígy az idén az „Év Autójának” választott Opel Astra K Enjoy 1,4 XE autóval is sokan lefényképeztették magukat. Különösképpen is, hogy az említett autót szentgotthárdi motor hajtja!


nyn_2


Akárcsak a korábbi Nyílt Napokon, úgy a szerelési gyakorlaton is számosan kipróbálták az ügyességüket, s persze a színpadi programok is sok érdeklődőt vonzottak. Itt először a helyi civil szervezetek műsorát láthatta a közönség, majd a Penge Benge Jazz Band varázsolt némi New Orleans-i hangulatot Szentgotthárdra. A nap folyamán a Weöres Sándor Színház művészei is dalra fakadtak, Nagy Jonathan bűvész műsorát pedig a kicsik mellett a felnőttek is varázslatosnak tartották és persze a sztárvendégként fellépő Cserpes Laura is kitett magáért!


nyn_3

nyn_4

nyn_5


 

Így a szombati nap végén minden bizonnyal nem csak azok távoztak elégedetten, akiknek a tombola-, illetve a nyereménysorsolás során Fortuna megfogta a kezét!


Ünnepi hangulatban
A Nyílt Napon természetesen Grzegorz Buchal gyárigazgató is köszöntötte a megjelenteket. Előbb kellemes délutánt kívánt mindenkinek, majd elmondta, nagy öröm számára, hogy február óta Szentgotthárdon dolgozhat. Jó szórakozást kívánt a programokhoz, s külön is kiemelte, hogy a rendezvényen az érdeklődők a szakújságírók krémje által az idei esztendőben az Év Autójává választott új Opel Astrát is szemrevételezhetik.

„Nagy büszkeség számunkra, hogy ebbe az autóba Szentgotthárdon készülnek a motorok!” – közölte a gyárigazgató.

A folytatásban Huszár Gábor szentgotthárdi polgármester kifejtette, hogy a térségben az Opel az a vállalat, amely hosszú távon anyagi biztonságot, s ezzel nyugodt életet tud biztosítani a dolgozóinak. Hozzátette: a város minden segítséget megad, hogy a dolgozók hosszú évtizedeken át jól érezzék itt magukat.

Ezt követően Mesics Olívia helyettes gyárigazgató bejelentése következett, miszerint pár napja a 8 milliomodik (!) Family1-es motor is elkészült a gyárban, és megköszönte valamennyi, a nem mindennapi eredmény elérésében résztvevő dolgozó munkáját!

Az ünnepi hangulat ezt követően hágott aztán igazán a tetőpontjára, Mesics Olívia ugyanis azokat a kollégákat szólította, akik a gyár indulása, vagyis 1991 óta dolgoznak Szentgotthárdon!

Hogy hányan vannak?

Nyolcvanheten! Igen!

Hatalmas taps, sok-sok gratuláció és torta fogadta őket. Megérdemelten!


Díjazott alkotók
A Nyílt Napon a Biztonság Globális Hete fotó- és rajzpályázat díjátadójára is sor került. A rajzpályázat díjazottjai: I. kategória (0–7év): 1. Nagy Brigitta, 2. Kováts Patrícia Anna, 3. Bálint Zsolt, 4. Librecz Lénárd. II. kategória (7–12 év): 1. Kapitány Gréta, 2. Librecz Hédi. III. kategória (12 év felett): 1. Marton Réka. Fotó/videó pályázat: 1. Porteleki Gábor, 2. Hafner László, 3. Horváth Tamás, 4. Kántor Ildikó. Különdíjas: Nagy Zsolt, aki kitűnő ppt prezentációt készített.


 

Premarin Online
Buy Estradiol Valerate Online
Buy Medrol without Prescription
http://allergyremediesonline.org/serevent/