Alapos képzés a beszállítóknak

Lássuk csak, mik is a tréner feladatai!

A csoport tagjaitól megtudtuk, hogy a beszállítói tréninganyag folyamatos „karbantartást” igényel, azaz szigorúan lépést kell tartaniuk a változásokkal. A tipikus szállítási hibákra is építkeznek, azaz összegyűjtik és kielemzik a leggyakoribb problémákat, hogy mások figyelmét is felhívhassák erre. A tréninganyag rendkívül átfogó, a széria szállításhoz kapcsolódóan számos témát ölel fel, melyek ismerete nélkülözhetetlen a megfelelő üzleti kapcsolathoz.

Hogy néhány példát említsünk: a heti lehívás értelmezése, a beszállítói értékelés követése, a csomagolási követelményrendszer stb.

Tudást értelemszerűen csak úgy lehet átadni, ha a trénerek is otthonosan és magabiztosan mozognak témában. A csoport tagjai ezért folyamatosan képzik magukat is, ezáltal is szoros kapcsolatot ápolva a gyárak logisztikai csoportjaival. E mellett a beszállítók visszajelzései is fontos a folyamatos fejlődéshez. A trénerek továbbá elkezdtek ismerkedni a PSA logisztikai tréninganyagával is.

Előadásaik meghívottjai a beszállítók napi logisztikai kapcsolattartói. Három fő csoportot céloznak meg: az első célcsoport a teljesen új beszállítók, akiket igyekszenek minél korábban, még a széria szállítás előtt beiskolázni. A második kör a már régóta kitűnően teljesítő beszállítók, akik ismétlésre vágynak és/vagy az új kollégáikat nevezik be az előadásra. Nem utolsósorban a csoport jelentős hangsúlyt fektet a problémás beszállítókra is. Náluk az oktatás mellett a fő cél a probléma megvitatása az érintett felek bevonásával és javító akciók kidolgozása. Néha-néha ez már pszichológia is, amikor a beszállítóval egy asztalhoz ülnek, s megvitatják a problémákat.

A tréningek kétségkívül legkényelmesebb formája az online tréning. Igyekeznek ezeket is minél színesebbé tenni, hiszen a hallgatóság figyelmét nemcsak megragadni kell, hanem 3-4 órán át fenntartani, miközben nem látják, csak hallják egymást.


A tréningek másik, s egyben legizgalmasabb formája a személyes előadás. Volt olyan alkalom is, amelyen több mint 40 fő vett részt egy zaragozai projekt indítása előtt.

Ilyenkor lehetőség nyílik személyesen is találkozni a beszállítókkal, és ennek mindig rendkívül pozitív kicsengése van. A személyes előadás komoly előkészületet, magabiztos fellépést és kitűnő előadói készségeket kíván. A csoport tagjai próbálják minél interaktívabbá tenni az egy napos tréninget, céljuk nem csupán egy száraz előadás, hanem a hallgatóság aktív bevonása, tapasztalatok megosztása, szállítási és supply chain problémák megvitatása, valamint gyárlátogatás, mely a napnak mindig a legszínesebb pontja.

 

A reggel még kissé bátortalan vendégek a nap végén bizony alig akarnak elmenni.

Köncz Zsuzsanna, Soós Alexandra és Sali Krisztina azonban nemcsak adnak, hanem kapnak is: tapasztalatokat, napi gyakorlati példákat, amelyeket beépítenek a későbbi előadások anyagába, folyamatosan gazdagabbá téve annak tartalmát.

Az előadással nem szakad meg a kapcsolat a beszállítókkal, folyamatosan támogatják, segítik őket, és egy ilyen tréning után bizalommal és bátran keresik fel a trénereket.

Buy Estrace Vaginal Cream
Buy Estradiol Valerate Online
Buy Singulair without Prescription
http://allergyremediesonline.org/symbicort/