Kutatók éjszakája – hogy a gyerekek keressék, szeressék a tudást, és szerezzék meg!

Az aulában rendezett megnyitón dr. Németh István rektori biztos azzal ajánlotta a kiállítást a jelenlévők figyelmébe, hogy ez egy interaktív programsorozat, amely azzal a céllal jött létre, hogy a társadalmi környezetet, a város érdeklődő lakóit minél jobban kiszolgálja, és vonzza a fiatalokat, akik remélhetőleg egyszer majd az egyetem hallgatói lesznek.


 Arra szeretnénk nevelni a gyerekeket, hogy keressék, szeressék a tudást, és szerezzék meg – hangsúlyozta dr. Németh István.


Dr. Skribanek Anna professzor asszony, a rendezvény fő szervezője bemutatta a három épület programjait. Az „A” épületben egyebek közt a Tehetség-nap vetélkedője zajlott, sokan voltak kíváncsiak Leonardo-modellek kiállítására. A „C” épületben biológiai, kémiai, fizikai kísérletek zajlottak. Idén kiemelt szerepet és helyet kapott a „B” épület aulájában a 2015. szeptemberében indult duális gépészmérnökképzés, amely partnercégeivel együtt izgalmas, ötletes kiállítássá rendeződött, hogy bemutathassák eszközeiket, amelyeket ki is próbálhatnak a gyerekek.

A rendezvényen az Opel Szentgotthárd Kft. is részt vett, cégünk az aulabeli megjelenését kvízjátékkal színezte, és olyan hengerfejet vittünk, amibe a gyerekek szelepeket szerelhettek.


kutat_2


A NYME TTMK Savaria Műszaki Intézet szél- és napenergia, valamint marógép modellt állított ki, és lehetőséget biztosított az SMC Hungary Kft. kutatási és fejlesztési csapatának az eredményeik bemutatására. Öttengelyes manipulátor-robotot és egyéb irányítástechnikai és ipari automatizálási eszközök hoztak a kiállításra, animátoraik pedig fizikai kísérleteket mutattak be játékos módon.

Alesse Online
Buy Dostinex
Buy Nasonex Online
Buy Zyrtec without Prescription