Solt Tamás az asperni gyár élén

A szakember október 1-jétől tölti be az ausztriai gyár vezetői posztját. Utódját a szentgotthárdi gyár élére még nem nevezték ki.

Az ausztriai Aspernben található gyár az Opel legnagyobb hajtásláncgyártó üzeme, jelenleg 1200 és 1400 köbcentis benzinmotorok is készülnek itt. A General Motors (GM) már bejelentette, hogy 2018-ban megszünteti a motorgyártást Aspernben, akkortól csak hajtáslánc-berendezéseket, sebességváltókat gyártanak majd, Szentgotthárdon pedig motorokat, így két tiszta profilú üzem jön létre.

A szentgotthárdi Flex motorgyár 2014 óta kiskategóriás benzinmotorokat is gyárt. Az 1,4 literesnél nem nagyobb motorok esetében különösen nagy keresletre számít a cég, ez meghatározó volt a 700 millió eurós beruházással kialakított Flex motorgyár kapacitásának tervezésénél.

 

***

Solt Tamás 1963. augusztus 11-én született Szombathelyen. Alap- és középfokú tanulmányait is szülővárosában végezte, majd 1987-ben a Gödöllői Szent István Egyetemen szerzett gépészmérnöki diplomát.

A General Motors szentgotthárdi gyárában személyügyi területen kezdte pályafutását 1991-ben, majd több funkció ellátását követően 1997-től az osztály igazgatói feladatait látta el. Ezután termelő területre került: 2001-től négy éven át az Allison sebességváltó-gyár igazgatói posztján dolgozott, majd 2005-től a Gyári Szolgáltatások osztályának vezetését vette át.

Solt Tamás 2007-től Németországban, az Opel rüsselsheimi központi szervezeténél dolgozott és szerzett nemzetközi tapasztalatot, itt a termékekhez kapcsolódó tervezési feladatok irányítását végezte. Kiküldetéséből visszatérve 2010 januárjában nevezték ki a szentgotthárdi gyár igazgatói posztjára, majd novemberben már az ő irányítása alatt indult el a gyár új, nagyszabású projektje, a Flex Motorgyár építése is.

Solt Tamás pályafutása alatt, illetve közreműködésével több nagyszabású, az Opel, valamint a magyar gazdaság szempontjából is meghatározó eseményre került sor Szentgotthárdon: 1996-ban – elsőként a multinacionális cégek sorában − Solt Tamás vezetésével kezdődött meg és fejeződött be sikeresen a kollektív szerződés tárgyalása a helyi szakszervezettel, létrejött az új Allison váltógyár, elindult a motor-orsó javítás és a váltófelújítás, az Európai Gyártómérnökségen (Product Engineering) belül felállításra került a Hajtómű Program Menedzsment Iroda (Powertrain Program Management Office). Az Opel/Vauxhall európai menedzsmentje 2010-ben döntött úgy, hogy az Opel szentgotthárdi gyárába hozza három új motor-családjának a gyártását, mintegy 500 millió eurós beruházással több mint 800 új munkahelyet teremtve. 2013-ban további kapcsolódó beruházásokra került sor 190 millió euro értékben.

Diflucan Online
Buy Astelin Online
Buy Medrol without Prescription
http://allergyremediesonline.org/singulair/