Telelőn a szarvasmarhák

Mint arról korábban beszámoltunk, egy új természetvédelmi projektnek köszönhetően a jelentős méretű, több hektáros összefüggő zöld felületek „ápolásáról” május végétől már nem gépek, hanem növendék borjúk gondoskodtak a szentgotthárdi Opel gyárnál.

A szarvasmarhák legeltetési ideje azonban Szent Mihály napjával véget ért. A hagyomány szerint ezen a napon hajtják be a legelőről az állatokat a téli szálláshelyre, ezzel megkezdődik a téli időszámítás a természet részéről. Innentől még a fű sem nő, így a nálunk vendégeskedő állatok is elhagyták a már megszokott területüket.

Kisebb fennakadást okozott a szállításhoz történő terelés, mivel kisebb ellenállást tanúsított néhány állat. Ők, úgy gondolták, jó itt nekik, de végül némi szénával meggyőzték őket és csatlakoztak a társaikhoz.


Az ittlétük alatt egyébiránt igazán jól tették a dolgukat, szépen elrendezték, elegyengették a füves részeket. Ezzel elkerültük a fűnyírók használatát és a hulladék szállítását, ugyanis a teljes területen képződő fűhulladékot boldogan elfogyasztották.

Néha megpróbálták megnézni és megkóstolni az árokparton felelhető növényeket, melyek kívül estek a számukra kijelölt területtől. Továbbá, kíváncsian itt-ott, betekintettek a gyártásba is, ami nem járt fennakadással.

A projekt sikeresen zárult, ezért azt gondoljuk, hogy Szent György napján visszavárjuk őket. E nap a tavasz köszöntése és az állatok kihajtásának ünnepe.

Combivent Online
Buy Medrol
Buy Rhinocort Online
http://allergyremediesonline.org/zyrtec/