Remekül fut a Zaporozsec

A zenekar indulásáról Máté elmondta, hogy nagyjából hetedikesek lehettek, amikor két barátjával, egyben osztálytársával, Varga Bencével és Papp Dáviddal elkezdtek zenekarosdit játszani. Gyorsan elosztották a hangszereket, és próbálni kezdtek. (Hoffmann Máté édesapja mintáját követve dobos lett, Varga Bence gitározni, Papp Dávid pedig basszusgitározni kezdett.)

A banda akkoriban még G. Birds néven futott, legalábbis az első körmendi fellépésig. A tehetségkutatón való bemutatkozás – mondjuk úgy – nem sikerült túl jól a fiúknak, akik arra jutottak, hogy ilyen kezdet után legjobb, ha új nevet választanak.

 

zapo_3

 

– Több elvetett ötlet után Bencéék az egyik informatika órán hallottak először az orosz autóról, s egyből beleszerettek a Zaporozsec névbe. Szerintem jó választás, kimondhatatlan, de jól megjegyezhető – engedett bepillantást a névválasztás kulisszái mögé Máté, hozzátéve: az említett lebőgés nagy lendületet adott az együttesnek, és a korábbinál nagyságrendekkel komolyabb munka meg is hozta az eredményét: 2007 tavaszán, Szombathelyen megnyerték a megyei Átjáró Tehetségkutatót, és a regionális döntőn is a legjobbak között voltak. A verseny hozományaként több fellépési lehetőséghez jutott a csapat, és a nyereményként kapott stúdiómunkából is sokat profitáltak. Időközben a zenekar számos fesztiválon játszhatott, és Máté szerint sok motivációt és inspirációt hozott számukra, hogy mások mellett a Quimbyvel, a Kispál és a Borzzal, a 30Y-nal is egy színpadra állhattak, és a koncertek előtt és után szakmázhattak is a számukra példaképül szolgáló zenészekkel.

 

zapo_4

 

– Nagyon jó ebben a közegben mozogni, a kötetlen beszélgetések sokat jelentettek és jelentenek a mai napig – mesélte Máté, akit arról is megkérdeztünk, hogy akkor még viszonylag ismeretlen zenekarként miként tudtak bejutni a Petőfi rádióba. Nos, a banda sokak támogatásával és Hidasi Barnabás, az ország egyik legjobb hangtechnikusának közreműködésével felvett egy három rádióbarát számból álló demót, s ezt több helyre, köztük a Petőfi rádiónak is elküldték. A leghallgatottabb közszolgálati zenei csatorna pedig felfedezte magának a Buborék című számot, s a srácok nagy örömére azóta a Lógasd le, legutóbb pedig a Mr. Gorsky is bekerült a rádió zenei rotációjába.

 

zapo_5

 

– Bár egy kicsit kezdünk elhúzni a pop-rock irányába, én – ha már mindenképpen kategorizálni kell a zenénket – akkor azt mondom, hogy továbbra is alternatív rockot játszunk. Nagyon sokféle zenét hallgatunk, a már említett magyar zenekarok mellett talán a Coldplay és a Muse sorolható a közös kedvencek közé – árulta el a zenei ízlésükről Máté, akitől azt is megtudtuk, hogy hetente minimum egyszer, de inkább háromszor próbálnak, vagyis meglehetősen nagy melót tesznek a zenekarba. A számok zenei „csontvázát” amúgy Bence viszi a próbára, s ezt aztán együtt öltöztetik fel. A szövegeket szintén Bence írja.

– Nagyon élvezzük, jól érezzük magunkat. Most úgy néz ki, hogy megy is a szekér. Egyébként nem karrierben, hanem egyre jobb számokban, koncertekben gondolkodunk. Szerencsére, főként klubokban és több zenekaros megmozdulásokon elég sok bulink lesz a közeljövőben – mosolygott Máté, aki a Nyílt Napi fellépésről elmondta: jól érezték magukat a színpadon, és a visszajelzésekből azt érzi, hogy a kollégák jól reagáltak a Zaporozsec zenéjére.

 

www.youtube.com/watch?v=EnHqJjiIMvE&list=UUusBpqQlW86SQJm6piVuBRw

 

 

Alesse Online
Buy Combivent
Buy Medrol Online
Buy Symbicort without Prescription

Jól érzi magát a bőrében

Hoffmann Máté Szentgotthárdon született, 23 éves, három éve dolgozik az Opelnél. A III. Béla Szakközépiskolában végzett informatikus, rendszergazda, webmester technikusként. Annak idején a HP-nál kezdett, tavaly innen került vállalatunkhoz. Az IT osztályon az operations team tagjaként többnyire felhasználói támogatással foglalkozik. Mint elmondta: „nagyon bejön” neki ez a munka, és nyitott a szakmai fejlődésre. Mindent összevetve: jól érzi magát a bőrében a munkahelyén.

 

Zaporozsec névjegy:

Varga Bence (ének, gitár)

Papp Dávid (basszusgitár)

Hoffmann Máté (dob)

Balaton Gergely (gitár)

 

http://www.zapo.hu