Tízezren a szakkiállításon

Az ötödik alkalommal megrendezett AUTOMOTIVE HUNGARY-n és a hagyományosan vele egy időben tartott, immár 26. AUTÓTECHNIKA-AUTODIGA kiállításon ezúttal is a járműgyártás teljes spektruma képviseltette magát. 12 ország 225 kiállítója a járműgyártás teljes spektrumát lefedte, a tervezéstől a kivitelezésig. Az eseményen évről évre egyre hangsúlyosabban jelennek meg a jövő technológiái, köztük az autonóm autók és az e-mobilitás.

Az Opel Szentgotthárd az Opel Magyarországgal közös standon idén az „X” modellcsalád összes tagját állította ki, a Mokka X, Crossland X és Grandland X hármast, valamint egy Insignia Sports Tourert. Az autók mellett természetesen egy szentgotthárdi gyártású SGE motor is kitüntetett szerepet kapott a standon.

Érdeklődőből nem volt hiány, nagyon sokan voltak kíváncsiak a kiállított autókra, s ugyanígy az SGE motor paraméterei után is számosan érdeklődtek.

A résztvevők különösen hasznosnak találták a kiállítás idején rendezett szakmai fórumokat, kerekasztal-beszélgetéseket, amelyeken az ágazat számos fontos képviselője jelen volt.

Az idei AUTOMOTIVE egyik központi témája a regionális együttműködés fejlesztése volt. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a kiállításon elmondta: a magyar járműipar továbbra is a gazdaság húzóágazata, amely a teljes magyar kivitel 20 százalékát adja, csaknem 170 ezer embernek ad munkát, és kibocsátása tavaly elérte a 25 milliárd eurót. Az ágazat nemzetközi együttműködésekkel fejleszthető tovább. A rendszerintegrációt pedig elsősorban a visegrádi országokra kell kiterjeszteni – jelentette ki a miniszter.

 

Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár hangsúlyozta: Magyarország az ipar digitális átalakításában elkötelezett a regionális együttműködések iránt. Az újraiparosítási programnak köszönhetően Magyarország a térség más országaival együtt az európai növekedés motorjává válhat – tette hozzá. Az államtitkár bejelentette, hogy a kormány idén és jövőre 17 milliárd forinttal segíti a magyar kis- és középvállalkozások bekapcsolódását a nagyvállalatok beszállítói hálózatába.

A szakkiállítással egy időben és egy helyen az autopro.hu portál idén is megrendezte a Techtogether Automotive Hungary mérnökversenyt, amely találkozási felületet biztosít a fiatal szakembereknek és a munkaerőre vágyó cégeknek. 2017-ben 16 műszaki egyetem és főiskola járműépítő csapata kapott meghívót, s idén már az ELTE Savarai Egyetemi Központjának gépészmérnök hallgatói is ott voltak a sorban. A Szombathelyi Gépész tíz fős csapata a rendezvénynek otthont adó Hungexpótól kapott különdíjat.

Plan B Online
Buy Danazol
Buy Estradiol Valerate without Prescription
http://allergyremediesonline.org/rhinocort/