Fiatalos kreativitás

 

Neuhold Dóra az elmúlt három és fél évben Sopronban, a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karán, gazdálkodás és menedzsment szakon, vállalati menedzsment szakirányon tanult. Ezen anyag felvétele idején éppen a záróvizsgáira, s nem utolsó sorban arra készült, hogy megvédje a – bírálók által amúgy ötösre értékelt – diplomamunkáját. Azóta sikerrel túlvan a záróvizsgán.

„Tavaly május óta vagyok az Opelnél. HR-gyakornokként itt töltöttem el a képzés utolsó fél évére előírt szakmai gyakorlatot” – mesélte Dóra, aki aztán a kötelező idő letelte után is maradt gyakornokként. Olyannyira, hogy aztán a szakdolgozatát is az Opel Szentgotthárdból, egész pontosan abból írta, hogy a vállalatnál miként valósítják meg a vezetők fejlesztését.

– Mindenki rendkívül segítőkész volt, nagyon sokat tanultam a közös munka során – mesélte Dóra, aki a személyügyön belül alapvetően a tréning és szervezetfejlesztési csoportnál dolgozik, alkalomadtán azonban más területeken is besegít.

– Részt veszek a tréningek lebonyolításában, a dokumentációk elkészítésében, ugyanakkor más, például a toborzással, a kiválasztó napokkal kapcsolatos feladataim is vannak. A Tudásközpontban tanuló diákok csapatépítőjénél például én állítottam össze a programot, s a lebonyolításnál is volt feladatom. Jól érzem itt magam: hagynak kibontakozni, ha vannak ötleteim, azokat megvalósíthatom.  Számomra fontos, hogy a munkámnak kreatív része is legyen, s ezt itt megkapom – fogalmazott Neuhold Dóra, aki az elmúlt közel egy évben igencsak mozgalmas életet élt. Volt, s nem is egy nap, amikor reggel Zalaegerszegről indult, Szentgotthárdon ledolgozta a munkaidejét, majd Sopron felé vette az irányt!

Nem beszélve arról, hogy az egyetem és a munka mellett Dóra a negyven fős soproni Közgazdasági Szakkollégium elnökeként meglehetősen sokat dolgozott azon, hogy az érintett hallgatók hetente minimum egy, de inkább két szakmai vagy éppen szabadidős programon vehessenek részt. (Azt már tényleg csak zárójelben jegyezzük meg, hogy Dóra korábban az Országos Hallgatói Önkormányzat égisze alatt hátrányos helyzetű diákok mentoraként is tevékenykedett.)

Dórához hasonlatosan a személyügy másik gyakornoka, a Budapesti Gazdasági Egyetem Zalaegerszegi Karán gazdaságinformatika szakon tanuló Ostrom Bálint is a sokszínűség híve. A szintén Zalaegerszegen lakó Bálint tavaly február óta gyakornok az Opelnél: alapvetően a kompenzációs csoport adminisztrációs feladatainál segít, de rá is jellemző, hogy más területeken is otthonosan mozog. Szokott segédkezni például az orientációs napokon, a táppénzes papíroknál, adatrendszerezéseknél, összehasonlító táblázatok készítésénél.

– Örülök, hogy pont erre a területre kerültem. Különböző szaklapokban ugyanis már korábban értesültem arról, hogy az adminisztratív munkákat egyre jobban felváltják az informatikai megoldások, ez a HR-folyamatokban hatalmas kiugrási lehetőség lesz a jövőben. Márpedig én nagyon szeretek újítani, s a folyamatokat mindig ezzel a szemmel nézem. Az itteni ötletelésben is megtalálom az örömömet, azt keresem, hogy hol lehet hatékonyabbá tenni a folyamatokat. És jó érzés, hogy meghallgatják az ötleteimet – mesélte Bálint, aki elmondása szerint már kora gyerekkorában „rákattant” a számítógépre, de legtöbb kortársával ellentétben nem vitték el a számítógépes játékok.

– A különböző számítástechnikai programok érdekeltek inkább, ezekben próbáltam sok tanulással minél inkább elmélyülni – közölte Bálint, aki egy ideje a marketing rejtelmeibe próbál minél mélyebben elmerülni.

– A facebook-os online marketinget különösképpen szeretem, s ennek eszközei a vállalati toborzásnál is hasznosak lehetnek. Izgalmas téma, hogy hogyan lehet marketing eszközökkel vonzóvá tenni egy munkahelyet az emberek számára – fogalmazott Bálint, hozzátéve: a munka mellett fő cél számára, hogy befejezze a tanulmányait.

Végül Dóra és Bálint arról beszéltek, hogy sok cégnél a diákok csak a papírmunkát végzik – az Opelnél viszont azt érzik, hogy részei, s alkotói is lehetnek a folyamatoknak. Ennek köszönhetően sok-sok olyan dolgot tanultak, amit az iskolapadban eleve lehetetlen lenne, lett volna elsajátítani.

Plan B Online
Buy Estrace Vaginal Cream
Buy Advair Online
Buy Combivent without Prescription