Fókuszban a versenyképesség

Grzegorz Buchal gyárigazgató beszédében többször is hivatkozott az összetett gazdálkodási és működési környezetre, amelyben az idén tevékenykedett a vállalat. Ezen külső hatások nagy mértékben a vállalat európai piaci helyzetének alakulásával, valamint a tulajdonosváltással kapcsolatosak.

A hátrányos külső tényezők ellenére és a folyamatos igényváltozások közepette, idén összesen 505 ezer terméket gyártott a vállalat (motort és sebességváltót) és ezzel az összes vevői igényt teljesítette, megőrizve a kimagasló üzembiztonsági mutatókat, a magas kihozatali értékeket – mindezt a vevői visszajelzések csökkenő száma mellett.

A versenyképesség megőrzése érdekében, különös tekintettel az új tulajdonosi szerkezetben végzett összehasonlításra, a foglalkoztatottak száma az év során jelentősen módosult, elsősorban a munkaerő kölcsönzés keretén belül foglalkoztatottak számának csökkenése, valamint a természetes létszám morzsolódás révén.



A fenti változásoknak, valamint a további költségcsökkentő intézkedéseknek köszönhetően az Opel Szentgotthárd idén nemcsak teljesítette költségvetési célját, de a jelentős motorgyári volumen csökkenés ellenére, sikerült az egységnyi termékköltséget (CPU) a tavalyi érték alá vinnie. Ez a PSA csoporton belül az egyik meghatározó mutató az egyes gyáregységek hatékonyságának összevetésében.

Az évzáró gyárértekezlet egyben alkalom az év minőségi találásaiban elért eredmények méltatására is. A vállalatnál összesen 1056 találást értékeltek ki az idén. A legtöbb, szám szerint 15 találást elért dolgozó Lovenyák Árpád volt az Allisonból. A legjobbnak ítélt minőségbiztosítási találása Hujbert Krisztiánnak volt. Ők ketten vehették át a pénzjutalommal járó elismeréseket.

A gyárértekezlet záró pontjaként az anyagilag mérhető költségcsökkentést eredményező újítást beadó munkatársak közül kisorsolták azt a kollégát, aki az idei év nyereményét, egy Opel Corsa személyautót vihetett haza. 150 újító neve került be a sorsolási urnába, amelyből a gyárigazgató Kovács Imre Árpád mechanikus karbantartó nevét húzta ki.

Gratulálunk a szerencsés nyertesnek!

Négy nemrég nyugdíjba vonult munkatársunktól is elbúcsúztunk. Sulics József operátor, Pesti Zoltán technikus, Benke Józsefné operátor és Kovács Miklós csoportvezető fogadta a vállalat vezetőségének személyes üdvözlését és vehette át az ajándékkosarat.



 

Buy Medrol
Buy Pulmicort Online
Buy Sterapred without Prescription
http://allergyremediesonline.org/theophylline/