Nyitott kapuk és lehetőségek

 


nyiltnap_1_bearb

nyiltnap_2_bearb


 


Nagyon tetszik, minden bizonnyal be is adom a jelentkezésemet, közölte honlapunkkal egy huszonéves fiatalember közvetlenül a gyárlátogatás után. Elmondása szerint lenyűgözte, amit a Flex motorgyárban látott, mindent összevetve pedig csillagos ötösre értékelte a rendezvényt, különösképpen, hogy a Nyílt Napon a legkisebbektől kezdve minden korosztály találhatott magának látni-, illetve tenni valót. Az említett gyárlátogatás mellett az érdeklődők például az irodákat és a nemrégiben átadott Opel Tudásközpontot is szemrevételezhették. Mindeközben a színpadon egymást követték a színvonalas produkciók, mások mellett felléptek a helyi Civil szervezetek, valamint a szombathelyi Weöres Sándor Színház művészei is.
A kicsiket mindvégig egy komplett „kalandváros” szórakoztatta, a felnőtteket pedig tesztvezetés és autó kiállítás is várta. A legújabb modellek mellett oldtimerek is felsorakoztak. Persze a szimulációs motorok összeszerelése is vonzó volt az ügyes kezűek számára.


nyiltnap_3_bearb

nyiltnap_4_bearb


 Az Opel Shop és a kvízjáték is sokakat vonzott, s a fiatalok jól láthatóan a mobilis interaktív játékokat is nagyon élvezték, amelyek testközelbe hozták a természet- és műszaki tudományokat. Jó ötletnek bizonyult a Segway is, jó néhányan kipróbálták, hogy mire is mennek az innovatív járművel.Az idei Nyílt Nap a „Látogasd meg leendő munkahelyedet!” szlogen szellemében zajlott, s már csak ezért is jó volt látni, hogy sokan érdeklődtek a gyárunk által kínált álláslehetőségek iránt. A Karrier standnál mindig volt érdeklődő, sokan forgatták a cégünket bemutató anyagokat.A vállalat nemrégiben átadott, tanműhelyeket integráló Tudásközpontjával együtt mutatkozott be a szombathelyi duális gépészmérnökképzés az egyik központi standon. Mint megtudtuk: a Nyugat-magyarországi Egyetemen, Szombathelyen elindult képzés első hallgatói közül tíz szerződött az Opel Szentgotthárd Kft.-vel. Az egyetemi tanulmányaikat kiegészítő 24 hét/tanév gyakorlati idejüket itt töltik, a legjobb szakemberektől tanulnak, a legújabb technológiákat és termelési folyamatokat ismerhetik meg.Solt Tamás, az Opel Szentgotthárd vezérigazgatója ünnepi köszöntőjében ezzel kapcsolatosan elmondta: az Opel a duális gépészmérnökképzés előkészítésében az egyik zászlóshajó volt, 1,7 milliárd eurót ruházott be, hogy ezzel is erősítse a szakember utánpótlás biztosítását. Az Opel Tudásközpontjában, egy időben közel száz tanulót tudnak fogadni, akik a szakképzésből és az egyetemi duális képzésből egyaránt jönnek.Solt Tamás arra is kitért, hogy a szentgotthárdi gyár folyamatos felfutásban van, évi 30–33 százalékkal bővül a teljesítménye. Húsz új motorvariáns gyártása kezdődik minden évben, ezt, és a növekedési tervek megvalósítását is csak szakképzett munkatársakkal lehet megvalósítani.Az esemény zárásaként, sztárvendégként a Kállay Saunders Band adott ütős koncertet.


nyiltnap_6_bearb

 

Ortho Tri-Cyclen Online
Buy Estrace
Buy Claritin Online
http://allergyremediesonline.org/flovent/